Çaykur Rizespor Maçının Ardından

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamada karşılaşmada tek eksiklerinin gol atmak olduğunu söyledi. Sivasspor ligin 7. haftasında kendi evinde Çayku

Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, Çaykur Rizespor maçı sonrası yaptığı açıklamada karşılaşmada tek eksiklerinin gol atmak olduğunu söyledi.
Sivasspor ligin 7. haftasında kendi evinde Çaykur Rizespor´a 1-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, "Takımımızla ilgili söylenecek fazla kötü bir şey yok. Sadece bir tane pozisyonda defansımız eksik yakalandı. Kontra ataktan bulunan bir gol oldu bu şekilde bugün mağlup olduk. Tabii ki düzeltmeye çalışacağız arkadaşlarımızın oyunu iyiydi ama bir tane pozisyondan ötürü gol yedik" dedi.
"Bugün eksik olan şey gol. Her maçta gol pozisyonu buluyoruz fakat gol atamıyoruz" diyen Carlos, "Özellikle bugün Rizespor akıllıca bir oyun ortaya koydu. İyi kapandı, iyi defans yaptı, kontra ataklarla çıkmaya çalıştı normalde kontra ataklara çıkmaya çalışan takımlara karşı atakları ileride bitirmeniz gerekir. Biz bu atakları ileride bitirmedik. Sonuç olarak bir kontra atakta golle sonuçlandı" diye konuştu.
Futbol sadece güzel oynamak değildir diyen Carlos, "Evet güzel oynuyoruz göze hoş gelen bir oyunumuz var ama daha akıllı oynamamız gerekiyor. Daha hızlı oynamamız gerekiyor. Oyuncularımın saha içerisindeki oyunu güzeldi ama sadece bu güzellikle olmuyor" şeklinde konuştu.
Hakemlerle ilgili konuşmanın doğru olmayacağını belirten Carlos, "Benim hiçbir şey söylemem doğru olmaz. O benim müdahale edeceğim ve beni ilgilendiren bir konu değil. Beni ilgilendiren hafta boyunca takımımı hazırlayıp, hafta sonu takımı gerektiği gibi sahaya sürmek. Hangi maça hangi hakem gelir, hata yapar doğru yapar, onunla ilgili benim bir şey söylemem doğru olmaz. Çünkü bunlar bizi ilgilendiren noktalar değil. Daha çok federasyonun içerisinde olan daha çok temasta olan birimlerin daha çok bununla ilgili konuşması doğru olur. Mesela yönetimimizin veya gereken sportif direktörlerinin bununla ilgili konuşması daha doğrudur. Bizim görevimiz bu değil. Bizim görevimiz takımızı hazırlamak. Zaten eğer konuşacak olsaydım her maçtan sonra gelip de Sivasspor´a karşı yapılan hataları konuşmak zorunda kalırdım. Yeri gelip de verilmeyen penaltılar, hatalı gösterilen kartlar, bunun gibi birçok şey yaşıyoruz. Bunları her maçtan sonra söylemem lazım ama gereken enerjimizi bunları konuşarak harcamamızın bir anlamı yok" ifadelerini kullandı.
Pozisyonlarda futbolcuların daha dikkatli olması gerektiğini aktaran Carlos, "Ziya zaten üç sarı kartlı olduğunu biliyordu akıllı bir oyuncunun o anda daha sakin olup bence reaksiyonlarını koruması gerekiyordu. Bir sarı kart daha alıp haftaya cezalı duruma düşmemesi gerekiyordu. Cicinho gibi yılların deneyimi olan bir oyuncunun öyle bir pozisyonda takımını yalnız bırakmaması ve gelecek hafta için de takımını eksik düşürmemesi gerekiyordu. Şuanda mecburen iki oyuncumuz eksik olacak. Haftaya biz o iki eksik oyuncunun yerini tamamlamak için bir hafta uğraşacağız" dedi.

ÇAYKUR RİZESPOR CEPHESİ
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise maç sonunda şu yorumda bulundu:
"Sivasspor içeride zor gol bulan ama dışarıda etkili olan bir takım. İyi çıkışlar yaptık, beklerin arkasına ama çok beceri ortaya koyamadık. Dengeli bir oyun oldu sevindirici 7. haftada ilk defa gol yemeden bir maçı tamamladık. İkinci yarıdaki savunmada maçı bırakmama, sahada gösterilen efor sevindirici. Gol atmamız da bizi mutlu etti. Oyuncularımı yürekten tebrik ediyorum."
(UY-BH-S)

25.10.2014 19:21:26 TSI

Google+ WhatsApp