Çanakkale´de ´mers´ Paniği

Gelibolu´da hacdan dönen bir vatandaş, Mers şüphesiyle karantina tedbirleri alınarak Çanakkale´ye sevk edildi. Hac vazifesini ifa ettikten sonra memleketi Çanakkale´nin Gelibolu ilçesine dönen M.Ş.

Gelibolu´da hacdan dönen bir vatandaş, Mers şüphesiyle karantina tedbirleri alınarak Çanakkale´ye sevk edildi.
Hac vazifesini ifa ettikten sonra memleketi Çanakkale´nin Gelibolu ilçesine dönen M.Ş., hastalanarak Gelibolu Devlet Hastanesi´ne kaldırıldı. Acil servise normal hasta olarak gelen M.Ş.´nin hacdan geldikten sonra hastalanması ve Mers hastalığı belirtilerinin görülmesi paniğe sebep oldu. Hasta, acil serviste özel odaya alındı, Acil servis bölümüne girişler yasaklandı.
Gelibolu Devlet Hastanesi yetkilileri, durumu Çanakkale´ye bildirdi. Çanakkale´den gelen özel kıyafetli personel, doktor refakatinde Mers hastalığından şüphelenilen M.Ş.´yi özel bir çadır içerisine koyarak ambulansla Çanakkale´ye götürdü. Hastanın Çanakkale´ye gönderilmesinin ardından hastanede ilaçlı temizlik yapıldı. Hastane yetkilileri, "Kesin bir şey yok. Ancak belirtiler sebebiyle tedbir almak zorundaydık. Durumu Çanakkale ile de paylaştık. Oradan gelen özel ambulansla hasta Çanakkale´ye nakledildi. Sonuç 2-3 gün içinde belli olacak" dedi.
(GD-MŞ-SO-Y)

22.10.2014 18:12:43 TSI

Google+ WhatsApp