Çakıcı, cezaevinde saldırıya uğradı

Edirne F Tipi Cezaevi’nde yatan Alaattin Çakıcı, terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen bir kişinin saldırısına uğradı.

Cezaevinde yaşanan olayı duyan Çakıcı’nın akrabaları ve sevenleri Edirne’ye akın etti.
Geçtiğimiz Cuma günü Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden geniş güvenlik önlemleri ve sevenlerinin alkışlarıyla Edirne F Tipi Cezaevi’ne nakil edilen Alaattin Çakıcı, avukatıyla görüşme yaptıktan sonra hücresine dönerken koridorda terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen bir kişinin saldırısına uğradı. Yaşanan arbedede bir gardiyan yaralandı.

“BİR GARDİYAN ARKADAŞIMIZ İSTEMEDEN YARALANDI”
Alaattin Çakıcı’nın 2 aydır avukatlığını yaptığını söyleyen Can Sevinç, bir basın açıklaması yaparak, yaşanan olayı şöyle anlattı:
“Benimle avukat görüş odasından ayrıldıktan sonra Alaattin Bey, koridorda genç bir arkadaş ‘Merhaba Alaattin Abi’ deyip gülerek yanına gitti, Alaattin Bey de ne olursa olsun insan olduğu için elini uzattı. Bu anda karşı taraftan bir darbe geldi, tabi Alaattin abi bunu savuşturdu. Ondan sonra Alaattin ağabeyin şahsa yönelik bir tekmesi olmuş. Şahıs yere düşünce 20 tane gardiyan Alaattin ağabeyi tuttular. Bu konuda kamera görüntüleri de sabittir. Diğer şahsı duvara dayamışlar, Alaattin Beyi bırakmadılar. Daha sonra elindeki cisimle kendini savunmaya çalışırken bir gardiyan arkadaşımız da yaralanmış bu arbede içerisinde istemeden.”

“ÖNCELİKLE İSTEĞİ İMRALI”
Sevinç, Çakıcı’nın cezaevi taleplerinin arasında İmralı’nın başta geldiğini vurgulayarak, “16 Ekim Cuma günü Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden Edirne’ye naklimiz gerçekleşti. Kendi isteğimizle değil belki hükümetin ya da belli güç odaklarının isteği ile gerçekleşti. Alaattin Çakıcı için Edirne veya Tekirdağ’ın herhangi bir farkı yok. Zaten kendi isteği öncelikle İmralı, sonra Diyarbakır, sonra da Van’dı. Ve buna da izin vermediler” dedi.

“ALAATTİN ÇAKICI’YI ATEŞE ATMAK İSTEDİLER”
Kendilerine karşı yürütülen bir baskı sürecini çok önceden itibaren yaşadıklarını anlatan Sevinç, “Buraya geldiğimizde daha adımımızı attık, birçok zorlukla karşılaştık. İlk başlarda küçük çaplı giriş, çıkış rapor sorunları yaşadık. Hem benim için hem kamuoyu için hem de sevenleri için böyle bir naklin çok önceden planlı olduğu çok açıktı. Çünkü Edirne cezaevi şu an için 230 PKK, DHKP-C ve diğer sol örgütler Alaattin Bey’le beraber sadece 8 adli mahkumu ev sahipliği yapmakta. Yani bu Alaattin Çakıcı’yı ateşe atmaktı ama hiç fark etmez sevenleri de burada. Buraya gelenler çok çok küçük bir kısmı en yakınları, gelmek isteyip de gelemeyen binlercesi var” ifadelerini kullandı.

“BÖYLE BİR SALDIRI KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM”
Sevinç, Çakıcı’ya yönelik bu saldırının kabul edilemez bir durum olduğunu dile getirerek, “Böyle bir saldırı ne Türkiye için ne de sevenleri için kabul edilemez bir durum. Bu sorumluluğu birileri almak zorunda, ister Edirne F Tipi Cezaevi yönetimi alır, ister hükümet alır, ister cezaevi genel müdürü alır, ister adalet bakanı alır ama birilerinin bu konuda geçerli bir açıklama yapması gerekiyor” diye konuştu.

“AÇIN KAPILARI HEPSİ GELSİN”
Çakıcı’nın, cezaevinde maruz kaldığı saldırı girişiminin ardından kendisine yönelik tahrik ve hakaretlerin devam ettiğine değinen Avukat Sevinç, “Yaşanan olay sonrası cezaevi içerisinde tahrikler devam etmekte. Mazgalların arkasında bulunan ve ağırlıklı olarak DHKP-C’li gruba yakın isimler Alaattin ağabeye sataşmaya devam etmektedirler. Bunun sonrasında ‘Açın kapıları hepsi gelsin’ diye de seslenmiş Alaattin Bey” dedi.

“ALLAH’TAN BAŞKA KİMSEDEN KORKUSU YOKTUR”
Yaşanan olay sonrası Edirne F Tipi Cezaevi yönetimi ile de görüştüklerini ifade eden Avukat Can Sevinç, şunları kaydetti:
“Bu durum sonrasında cezaevi yönetimiyle de görüştük. Nakillerle de bu olayla da bizim bir sorumluluğumuz yoktur dendi ama bu güvenlik zafiyetini elbet birileri üstlenmek zorunda. En önemlisi de bütün adli mahkumların buradan gönderilip Alaattin Bey’in buraya gönderilmesi çok açık bir tecrittir. Alaattin ağabey için bir şey fark etmiyor. Edirne F Tipi’nden de gitmek istemiyor. Ama bu yapılanın bir bedeli vardır. Bu bedeli ödeyecek kişilerinde ortaya çıkmasını bekliyoruz. Umarız, Alaattin Bey’e işleyen hukuk, teröristlere, terör örgütü üyelerine ve bu kumpası düzenlere de uygulanır. Tek beklentimiz bu. Alaattin Bey’in Allah’tan başka kimseden korkusu yoktur. Tek beklentisi devletin bekası, aziz Türk milletinin istikbalidir.”

YEĞEN ÇAKICI VE SEVENLERİ YALNIZ BIRAKMADI
Geçtiğimiz hafta Cuma günü cezaevi girişinde sevenleri tarafından alkışlarla karşılanan Alaattin Çakıcı’yı sevenleri yalnız bırakmadı. Türkiye’nin çeşitli illerinden Edirne’ye gelen ve aralarında yeğeni olduğu öğrenilen Cihan Çakıcı’nın da bulunduğu yüz kişilik grup, cezaevi önünden bir an olsun ayrılmadı.

Google+ WhatsApp