Büyük ikramiyeyi tek rakamla kaçırınca...

Mersin'de seyyar piyango bayisi Erdal Çetin, yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletlerden birini Mersin'deki ana bayiden alarak kendisinin sattığını ileri sürerken, büyük ikramiyeyi tek rakamla kaçıran Mersinli belediye çalışanının ise hastanelik olduğu ortaya çıktı.

Milli Piyango İdaresi'nin yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyenin isabet ettiği çeyrek biletlerden birinin Adana'da satıldığını açıklamasının ardından, Mersin'deki piyango bayilerinin talihli biletin Mersin'de satıldığı yönündeki iddiaları sürüyor. Bunlardan biri de seyyar piyango bayisi Erdal Çetin. 17 yıldır bu işi yaptığını söyleyen Çetin, Milli Piyango İdaresi'nin Mersin'de müdürlüğü bulunmadığından ana bayi olan Veli Kaygusuz'un Adana'dan 750 bin liralık piyango bileti getirdiğini, kendilerinin de bu ana bayiden yaklaşık 2 bin tane bilet aldıklarını söyledi. Mersin'deki ana bayiden aldıkları biletler arasında büyük ikramiyenin isabet ettiği biletin de bulunduğunu ileri süren Çetin, talihli bileti Mezitli ilçesinde sattığını öne sürdü. Çetin sattığı biletler arasında 4 tane teselli ikramiyesi bulunduğunu da belirtirken, bunlardan birinin de Mezitli Belediyesi'nde çalışan bir işçiye çıktığını söyledi.

2012 yılında da büyük ikramiyeyi kazanan bileti Mersin'de kendisinin sattığını belirten Çetin, "Şimdi bir kez daha sevindim. Paralar inşallah çıkan kişiye hayırlı olur. Umarım Mersin'e hayırlı işler yapar" dedi.
Ağabeyi Hüseyin Çetin ile birlikte 17 senedir şans oyunlarıyla uğraştıklarını ve 40 milyon liraya yakın ikramiye dağıttıklarını kaydeden Çetin, şöyle devam etti:
"Bugüne kadar ikisi Milli Piyango, 7'si farklı şans oyunları olmak üzere 9 kere büyük ikramiye kazandırdım. Bazı talihliler hiç ortaya çıkmadı, bazılarıysa bize ulaştı. Bize ulaşan talihliler 5'i araba hediye etti. İnşallah paralarını iyi değerlendirirler."

BÜYÜK İKRAMİYEYİ TEK NUMARA İLE KAÇIRAN BELEDİYE ÇALIŞANI HASTANELİK OLDU

Öte yandan, seyyar piyango bayi Erdal Çetin'den aldığı piyango biletinde büyük ikramiyeyi tek numara ile kaçıran Mezitli Belediyesi'nde çalışan Mustafa Hakan Uslu'nun (38), üzüntüden hastanelik olduğu ortaya çıktı. Uslu, yaptığı açıklamada, '0556073' numaralı biletiyle, teselli ikramiyesi kazandığını belirterek, "Yeni yılda, gece saat 02.30'a kadar internetten sonuçlara bakarak, biletlerimi kontrol ettim. Yorulmuştum, aldığım 200 biletten son ikisine daha bakmak istedim. Biletin birinde, büyük ikramiyeyi tek rakamla kaçırdığımı gördüm. Rahatsızlandım, hastaneye kaldırdılar. Kalp spazmı geçirmişim" diye konuştu.

Teselli ikramiyesi kazandığı bileti seyyar bayi Erdal Çetin'den aldığını ve arkasında bayiye ait kaşenin bulunduğunu dile getiren Uslu, "Bundan 5 ay önce de başka bir şans oyununda 257 bin lira kazandım. Yine teselli ikramiyesi çıkan bileti aldığım kişiden oynamıştım onu da. Bir rakamla kaçırdığım için üzgünüm ama bunda da vardır bir hayır diyorum" ifadelerini kullandı.
Mersin Milli Piyango Bayileri Esnaf Odası Başkanı Veli Kaygusuz, dün yaptığı açıklamada, yılbaşı büyük ikramiyesinin isabet ettiği çeyrek biletin, oğluna ait Çetin Büfe'den satıldığını açıklamıştı. 

Google+ WhatsApp