Bünyan Gilaburusu Erciyes'in Zirvesinde Tanıtıldı

Bünyan Gilaburusu Erciyes'in Zirvesinde Tanıtıldı

Kısa süre önce Bünyan Belediyesince tanıtım amacıyla suyu şişelenen ve çayı yapılan Bünyan Gilaburusu Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu tarafından, Erciyes Kayak merkezinde düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Finallerinde misafirlere tanıtıldı.
Erciyes’te FIS Snowboard Dünya Kupası Finaline Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Enerji ve tabi Kaynaklar Önceki Bakanı Kayseri Milletvekili Taner Yıldız,Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, İlçe Belediye Başkanları ile iş dünyasından birçok isim katıldı.
Şampiyona finallerinde katılımcılara Bünyan Gilaburusu ikram edildi. Gilaburunun çok kıymetli bir meyve olduğunu belirten Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş; gilaburunun değerinin bilinmesi gerektiğini gilaburunun tanıtımı için yapılan bu çalışmadan dolayı Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu’nu tebrik ettiğini kaydetti.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu da yapılan çalışma ve gilaburunun faydaları hakkında protokol üyelerini bilgilendirdi. Başkan Gülcüoğlu;” İlçemiz Bünyan’ın önemli bir değeri olan gilaburunun ulusal ve uluslararası tanıtımı amacıyla önce gilaburunun suyunu şişeledik. Geçtiğimiz hafta içinde de birçok hastalığa iyi gelen gilaburumuzun çayını yaptık. Yapılan bilimsel çalışmalara göre gilaburu böbrek taşı hastalıkları başta olmak üzere kalp damar hastalıklarının tedavisi ve ağrı kesici özelliği ile ön plana çıkıyor. İnşallah Bünyan Belediyesi olarak ilçemizin bu değerini hak ettiği gibi tanıtarak endüstriyel alanda kullanılması ve ilçe ekonomisine katkı sağlaması için gayret edeceğiz” dedi.
Protokol üyeleri yerel değerlerin tanıtımı noktasında atılan bu başarılı adım için Başkan Gülcüoğlu’na tebriklerini iletirken Başkan Gülcüoğlu’da gilaburuya gösterdikleri ilgi için Turizm Bakanı Mahir Ünal ve Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş başta olmak üzere bütün protokole teşekkür etti.

Google+ WhatsApp