BUDAK: GAZİ MECLİS, SARAYIN EMİR KULU YAPILMAK İSTENİYOR”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: - “GAZİ MECLİS, SARAYIN EMİR KULU YAPILMAK İSTENİYOR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, yaptığı açıklamada 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bombalanan Gazi Meclis’in İçtüzük değişikliğiyle bir darbe daha yiyeceğini belirterek, “Toplumu OHAL ile sindirmeye çalışan AKP, İçtüzük değişikliğiyle de TBMM’yi susturmak istiyor. Gazi Meclis’i, etkisiz, ikinci sınıf bir meclise dönüştürmeye, sarayın emir kurulu yapmaya çalışıyor. TBMM kürsüsü, özgürlüğün kürsüsü olmalı” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, AKP-MHP işbirliğiyle gündeme getirilen TBMM İçtüzük değişikliğinin, Türkiye’de demokrasideki gerilemenin geldiği noktaya işaret ettiğini vurguladı. Türkiye’de hukuk ve demokrasinin uzun süredir rafa kaldırıldığını, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve OHAL ilanıyla birlikte, “suskun bir toplum” oluşturulmaya çalışıldığını vurgulayan Budak, “Türkiye’de demokrasi alanında, hukuk alanında, basın özgürlüğü alanında, ekonomik özgürlükte dip noktasındayız. Muhalefet eden herkes bir şekilde cezalandırılıyor. Gazeteciler cezaevinde, işini geri isteyenler cezaevinde, milletvekilleri cezaevinde. Herkes tek adam rejimine biat etsin, sussun isteniyor. Şimdi sıra Gazi Meclis’e geldi. İçtüzük değişikliğiyle TBMM’nin sesi kısılmak isteniyor” dedi.

TOPLUMA OHAL MECLİS’E İÇTÜZÜK BASKISI

İçtüzük değişikliği ile muhalefetin konuşma sürelerinin azaltılması, milletvekillerine uygulanacak yaptırımlarının çerçevesinin genişletilmesi ve kolaylaştırılması gibi hükümler öngörüldüğünü kaydeden Budak, şöyle devam etti:

“Gazi Meclis, Büyük Atatürk önderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş ve başarıya taşımış bir meclistir. Gazi Meclis, Cumhuriyet devrimlerini gerçekleştirmiş, demokratik, laik, hukuk devletinin önünü açmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bombalanan Gazi Meclis’e bugün İçtüzük değişikliğiyle bir darbe daha vuruluyor. Toplumu OHAL ile sindirmeye çalışan AKP, İçtüzük değişikliğiyle de TBMM’yi susturmak istiyor. Gazi Meclis, ikinci sınıf bir meclise dönüştürülmek, sarayın emir kurulu yapılmak isteniyor. Milletvekillerinin konuşma süreleri azaltılıyor, milletvekillerinin özgür iradeleri ceza tehdidiyle baskılanmak isteniyor. TBMM kürsüsü, özgürlüğün kürsüsü olmalı. Milletvekilleri TBMM’de özgürce konuşamayacaksa, toplum nasıl konuşacak? Bir an önce bu hatadan dönülmeli, İçtüzük değişikliği geri çekilmelidir.”

Google+ WhatsApp