Bscsıf Toplantısı Minsk´te Yapıldı

Genel Başkanlığını İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi´nin yürüttüğü Uluslararası Karadeniz ve Hazar Denizi Dostluk ve İşbirliği Vakfı (BSCSIF) 13. Yönetim Kurulu toplantısı Belarus´un başkenti Mins

Genel Başkanlığını İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi´nin yürüttüğü Uluslararası Karadeniz ve Hazar Denizi Dostluk ve İşbirliği Vakfı (BSCSIF) 13. Yönetim Kurulu toplantısı Belarus´un başkenti Minsk´te yapıldı. Toplantıya BSCSIF üye ülkelerden gelen misafirlerin yanı sıra Belarus Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Danışmanı Vsevolod Vyaçeslavoviç Yançevski, Minsk Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı `Minsk Bölge Valisi´ Semyon Borisoviç Şapiro, Belarus Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nikolay Gennadyeviç Snopkov, Belarus akredite büyükelçileri ve diplomatik misyon temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve basın mensupları katıldı. Toplantının açılışı BSCSIF Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi tarafından yapıldı. Safi, BSCSIF´nin çalışmaları, amaçları ve stratejisiyle ilgili bilgi verdi. Genel Sekreter Prof.Dr. Eldar Hasanov ise fonun gelişmesi ve uluslararası organizasyonlarla işbirliği hakkında bilgi verdi. Toplantıda, uluslararası organizasyonlar ve beyin takımları ile yeni imzalanan protokol ile bölgesel ekonominin gelişmesi ve uluslararası ortak projelerin sağlanması konuları görüşüldü. BSCSIF faaliyet verimliliğinin artırılması, bölgesel ekonomik işbirliğinin genişletilmesi, BSCSIF proje ekibi tarafından hazırlanmış olan "Eurasian Innovations" projesi ve uygulanması gibi Karadeniz ve Hazar Denizi bölgesi ve kuruluşun geleceği açısından önem taşıyan konularda faaliyet icra edilmesi hususunda kararlar alındı.
BSCSIF HAKKINDA
Uluslararası Karadeniz ve Hazar Denizi Dostluk ve İşbirliği Vakfı (BSCSIF), sekiz ülke Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Romanya, Türkiye ve Ukrayna´dan seçkin aydınlar, bilim ve devlet adamları, diplomatlar, etkili sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin girişimi ile 4 Mart 2009 tarihinde kuruldu. Uluslararası kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. Sonra, 2011-2014 yıllarında 19 ülkeden temsilcilerin katılması neticesinde BSCSIF üye ülke sayısı 27´ye ulaşmış oldu: Rusya Federasyonu, Bulgaristan, Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Makedonya, Belarus Cumhuriyeti, Hırvatistan, İran, Arnavutluk, İsviçre Konfederasyonu, Güney Afrika Cumhuriyeti, Sao Tome ve Principe, Çin, Sri Lanka, Gana, Estonya, Çek Cumhuriyeti ve Slovenya. BSCSIF´in merkez ofisi Bükreş´te olup, Brüksel, İstanbul, Moskova, Belgrad, Varna ve Minsk´te 6 şube aktif olarak faaliyet göstermektedir.
Ağustos 2013 yılında Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) tarafındanBSCSIF´e Özel Danışmanlık Statüsü verildi, elde edilen bu başarı BSCSIF üyeleri ve stratejik ortakları tarafından çok takdir edildi. Vakfın Genel Başkanlığını TBMM İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi yürütüyor.
(HO-Y)

28.10.2014 10:08:00 TSI

Google+ WhatsApp