Bölgesel Zayıflamaya Lazer Lipoliz Yöntemi

Medicana İnternational Ankara Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Diren Çelik, bölgesel zayıflama için birçok yöntem kullanıldığını ve birçoğunun arkasında kırık kalpler bıraktığını be

Medicana İnternational Ankara Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Diren Çelik, bölgesel zayıflama için birçok yöntem kullanıldığını ve birçoğunun arkasında kırık kalpler bıraktığını belirterek, "Lazer lipoliz yönteminin de bir parçası olduğu `lazer yardımlı liposuction´ operasyonu artık bu döneme bir son veriyor. Kısa sürelerde sorunlu bölgeler için yağlardan arınmak ve sıkılaşmak mümkün oluyor" dedi.
Estetik ve plastik cerrahinin senelerdir en çok ilgilendiği konulardan bir tanesinin bölgesel zayıflama olduğunu belirten Medicana İnternational Ankara Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Çelik, "Birçok yöntemin kullanıldığı ama birçoğunun arkasında kırık kalpler bıraktığı hassas bir konu. Uğruna masraflar yapılan, zaman harcanan, ama hiç vazgeçilmeyen, hep yeni arayışlara neden olan şikayetler. Lazer lipoliz yönteminin de bir parçası olduğu `lazer yardımlı liposuction´ operasyonu artık bu döneme bir son veriyor. Kısa sürelerde sorunlu bölgeler için yağlardan arınmak ve sıkılaşmak mümkün oluyor" diye konuştu.

"EN İYİ SONUÇ VERDİĞİ BÖLGELER SIKLIK SIRASINA GÖRE KARIN, BEL, BASEN, UYLUK İÇİ, DİZ İÇİ, SIRT, KOLLAR VE GIDIK BÖLGESİ ÖRNEK GÖSTERİLEBİLİR"
"Estetik operasyonlara yeni bir soluk getiren lazer lipoliz ile dikişe bile gerek bırakmayan küçük deliklerden direkt olarak yağları sıvılaştırmak hedefleniyor" diyen Çelik, şunları söyledi:
"Bu sadece operasyonun ilk aşaması, ikinci aşamada sıvı hale gelmiş yağ vücuttan dışarıya çekiliyor. Bu yapılan aslında herkesçe bilinen liposuction işlemi. Fakat bazı farkları var. Sıvılaşmış yağı çekmek çok daha kolay olduğundan, operasyon sonrası şişlik, ağrı, morarma gibi yan etkiler neredeyse görülmüyor. Üçüncü aşamada ise bir kez daha lazer devreye giriyor. Cilt altı dokuyu sıkılaştırarak ve yağ alınan bölgedeki boşluğu ortadan kaldırarak bölgeye son şekli veriliyor. Aslında operasyon alanı ambalajlanmış gibi oluyor ve iyileşme sürecinde bozulmalar engellenmiş oluyor. Üç aşamanın tamamına `lazer yardımlı liposuction´ diyoruz. Operasyon, bölgelerin genişliğine göre sedasyon veya genel anestezi altında yapılabiliyor. Genel anestezi altında yapılsa dahi, hastalar operasyondan bir saat sonra yatağından kalkabiliyor ve uygulama yapılan bölgenin genişliğine bağlı olarak en kısa sürede sosyal hayatına dönebiliyor. Örnek vermek gerekirse sadece karın ve bel bölgesi için 3 gün sonrasında sosyal hayata dönüş planlanıyor. Korse kullanımı ise 10-15 gün ile sınırlandırılıyor. Operasyondan hemen sonra farklılık ciddi anlamda görülse de tam olarak hedeflenen sonuca ulaşmak için 6-8 hafta kadar beklemek gerekiyor. Lazer yardımlı liposuction, yağ bulunan her bölgede etkin olmakla birlikte en iyi sonuç verdiği bölgelere sıklık sırasına göre karın, bel, basen, uyluk içi, diz içi, sırt, kollar ve gıdık bölgesi örnek gösterilebilir. Erkekler için ise özellikle meme ve karın bölgesinde oluşan yağlanmaların giderilmesinde de son derece etkili ve güvenlidir."

"KESİNLİKLE KİLO VERMEK AMAÇLI OLARAK LAZER YARDIMLI LİPOSUCTİON YAPILMAZ"
Obezite tedavisinde bu operasyonun hiçbir tedavi edici yanının olmadığını bildiren Çelik, "Kesinlikle kilo vermek amaçlı olarak lazer yardımlı liposuction yapılmaz. Hastalarımızın sıklıkla yanıldığı konu budur. Amaç vücudu şekillendirmektir. Fazla kilolardan değil, fazla yağlardan kurtulmak hedeflenir. Obezite tedavisi için mutlaka diyetisyenlere başvurulmalı ve gerekli profesyonel destek alınmalıdır. Etkili bir bölgesel zayıflama prosedürünün aynı zamanda kişileri diyet ve spor konusunda motive ettiği ve hayatını daha aktif ve sağlıklı şekilde sürdürmelerine sebep olduğunu gözlemliyoruz. Psikolojik etkilerine bağlı olarak tarzları, sosyal hayattaki tavırları, iş hayatındaki başarıları, giyimleri ve özgüvenleri bu prosedürlerle birlikte olumlu yönde gelişme gösteriyor. Söz konusu etkiler, bu işlemi sadece bir estetik operasyon olmaktan çıkarıyor ve kişinin hayat kalitesini yükseltme yolunda ciddi bir adım olma noktasına getiriyor. Kadınlar için öz bakım, şartlar ne olursa olsun önemini her zaman koruyacaktır. Bize düşen görev ise onların hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve asla kalplerini kırmamaktır" ifadelerini kullandı.
(PLN-CC-Y)

17.10.2014 14:44:31 TSI

Google+ WhatsApp