Bodrum Belediye Başkanları Bir Araya Geldi

Türkiye Cumhuriyeti´nin 91. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bodrum ilçe Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Anılarla Bodrum Sohbetleri Çalışma Grubu tarafından "Bodrum´un Seçilmiş Belediye Başkanlar

Türkiye Cumhuriyeti´nin 91. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Bodrum ilçe Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları Anılarla Bodrum Sohbetleri Çalışma Grubu tarafından "Bodrum´un Seçilmiş Belediye Başkanları-1" adlı etkinlik düzenlendi.
Trafo Bodrum Ali Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi´nde Bodrum Belediyesi Sözlü Tarih Çalışmaları "Anılarla Bodrum Sohbetleri" çalışma grubunun hazırladığı "Bodrum´un Seçilmiş Belediye Başkanları-1" söyleşisi düzenlendi. Etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eski dönem Bodrum Belediye Başkanlarından Mazlum Ağan ve Cevat Bilkiç ile geçmiş yıllarda Bodrum Belediyesi´nde görev yapmış meclis üyelerinden Mustafa Danacı, Ethem Demiröz, Yücel Ziylan, Ali İhsan Yücel, Mehmet Pay ve Nilgün Cangır konuşmacı olarak katıldı.
Birey olma, bir vatan toprağına ait olma, seçme ve seçilme hakkı sağlayan, bizi bir ulus yapan Cumhuriyet Bayramımızı kutlayarak sözlerine başlamak istediğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrum´un zor günlerini yaşayan son yaş grubundanım. Yan tarafıma baktığımda bu siyasi atmosferde mücadele eden, seçilen büyüklerime baktığımda; bunların içinde en şanslı olan da benim. Onlar da çok zor süreçlerde, çok zor şartlarda görev yaptılar ama biz hiç değilse şartlarımızın zor olmasına rağmen teknoloji ve bilgi çağında yaşadığımız için biraz daha hızlı hareket etme kabiliyetine sahibiz. Bodrum´un hiçbir zaman kolay bir günü, kolay geçen yılları olmamıştır. Hep bir mücadeledir Bodrum. Şöyle bir baktığımızda gerçekten ben Ortakent´te enerji hatlarının 1978 yılında geldiğine şahidim. Bir tane doktorun bütün Bodrum Yarımadası´na baktığına şahidim ve bir tane ebenin bütün yarımadaya baktığına şahidim. Okulun ne kadar kıymetli olduğunu; doktorun, hastanenin, elektriğin, suyun, yolun ne kadar kıymetli olduğunu bilen bir insanım. Ve hiç kimse de kusura bakmasın. Bodrum bu günlere geldiyse 24 saatte değil, bir günden 1 saat ödünç alarak getirdik Bodrum´u bu günlere" diye konuştu.
Başkan Kocadon´un ardından Bodrum Belediyesinin eski dönem belediye başkanları ile eski dönem meclis üyeleri de birer konuşma yaparak yaşadıkları anıları katılımcılarla paylaştı.
(EA-İK)

29.10.2014 14:28:31 TSI

Google+ WhatsApp