“Bizim Tavrımız Net, Biz Bu İttifakın Yanındayız”

Genel Başkanımız Mustafa Destici, tavırlarının net olduğunu ve Cumhur ittifakının yanında olduğunu söyledi.

TES-İŞ'te düzenlenen Genel İstişare Kurulları Bilgilendirme Toplantısı öncesi gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Mustafa Destici, “FETÖ’ nün 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını gördüklerini aktararak, "Bugün Türkiye, bunu yaşıyor. Bir 15 Temmuz öncesi var, bir 15 Temmuz sonrası var. Şimdi bazıları bize diyor ki 'Ne değişti?' 15 Temmuz oldu, daha ne olsun. Türkiye, bir işgal girişimiyle, bir darbe girişimiyle bir iç savaş girişimiyle karşı karşıya kaldı. Değerlendirmeler yapılırken hiç kimse bunu göz ardı etmemeli." dedi.
  Partiler arası ittifaka imkân veren yasal düzenlemenin TBMM'ye sevk edildiğini ifade eden Genel Başkanımız Mustafa Destici, “Şimdi bakıyoruz Cumhuriyet Halk Partisinin başını çektiği bir grup bunu şiddetle eleştiriyor. Biz HDP hariç elbette ki bütün siyasi partilerle otururuz konuşuruz ama bizim tavrımız net, biz bu ittifakın yanındayız. Dolayısıyla da sonuna kadar yanında durmaya devam edeceğiz. Seçim güvenliği meselesiyle ilgili eleştirileri de anlamakta güçlük çekiyoruz. Seçim güvenliğiyle ilgili uyum yasaları paketindeki maddelere bakıyoruz. Bunların daha çok PKK'nın ve onun uzantılarının seçim güvenliğini yok ettiği unsurlar dikkate alınarak hazırlandığını görüyoruz.” Diye konuştu.
Genel Başkanımız Mustafa Destici, “Cumhuriyet Halk Partisi adeta HDP'nin sözcülüğünü yapar gibi HDP'nin söyleyeceği şeyleri söylüyor. Bunlar doğru şeyler değil. Seçim güvenliğinden bahsedilecekse trilyonlarca Hazine yardımı alıyorlar, kurdurun sisteminizi sandık sandık oylarınızı hesaplayın.” İfadelerini kullandı.
  Genel Başkanımız Mustafa Destici, şunları söyledi: “AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi arasında başlatılan seçim ittifakında biz de Büyük Birlik Partisi olarak bu ittifakı desteklediğimizi, bu ittifakın yanından olduğumuzu ve dolayısıyla bu ittifakın içerisinde yer alacağımızı da ifade ettik. Şimdi Büyük Birlik Partisinin bu ittifakın içerisinde nasıl yer alacağı üzerine tartışma başlatıldı. Bizim bu süreçteki yol haritamız şudur, öncelikli olarak Meclis'teki uyum yasaları süreci tamamlanacak, dolayısıyla da yasal olarak siyasi partilerin hangi şekilde ittifak yapacağı net olarak ortaya çıkacak. Bu süreci takip ediyoruz ve buna ziyadesiyle katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu tamamlandıktan sonra partiler ittifakta nasıl yer alacaklar, bu ittifak edecek partiler arasında müzakere edilir. Daha sonra bu müzakereler partilerin yetkili kurullarına getirilir ve bu kurullar nihai kararlarını verirler. Bizim de yapacağımız iş budur. Şimdiden bu milli ve yerli olan 'Cumhur İttifakı'nı parçalamak, bu ittifaka yönelik fitne ateşini yakmak adına ortaya atılan bir takım söylentilere itibar etmiyoruz. Kimsenin de itibar etmemesini salık veriyoruz.
  Türkiye Cumhuriyeti Devletinin zor ve kritik süreçlerden geçtiğini belirten Genel Başkanımız Mustafa Destici, “Çevre ülkeleri içerisindeki iç savaşlar ülkemizi direk etkilemeye başlamıştır. Suriye’nin kuzeyinde PKK varlığına karşı Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Zeytin Dalı Harekâtını gerçekleştirdiler. Bu harekât planlandığı gibi başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu zamana kadar yapılan tüm harekâtları sonuna kadar desteklediğimizi ve son terörist ölene kadar devam etmesi kararlılığını bir kere daha buradan vurgulama istiyorum.” Şeklinde konuştu.
  “Öncelikle bu bir Milli meseledir.” Diyen Destici, “Bunun ilerisi gerisi olmaz. Bunun partisi olmaz. Bunun doğulusu batılısı, güneylisi kuzeylisi olmaz. Bu Kürt, Çerkez, Alevi Sünni, iktidar, muhalefet hepimizin meselesidir. Bu operasyona karşı çıkmak, ‘savaşa hayır’, ‘savaş yerine barış’ söylemlerle arkasında hesap olan, gizli düşmanlık içeren, gizli PKK’lık içeren söylemlerle bu operasyona karşı çıkmak vatan hainliği ile eş değerdir. Bu operasyonda Mehmetçiğimiz değil de, PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin yanında durmak ancak kanı bozukların işidir.” Dedi. 
  “Biz orada hain PKK terör örgütü ile savaşmıyoruz.” Diyen Genel Başkanımız Mustafa Destici, “Onların arkasında ABD, Batı, Rusya ve Esad güçleri var. Çanakkale de bize karşı olan 7 düvel şuanda PKK’nın yanında. Bunları Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı mücadele ederken görüyoruz. Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti Devletin, Türk Milleti ve kahraman ordumuz bunların hepsini Çanakkale de olduğu gibi yenecek ve onları yok edecek güçleri de vardır. Bu iman ve inançlık var.” Diye konuştu. 
  Türkiye’nin orada belli pazarlıklarla durdurulmaya çalışıldığını belirten Genel Başkanımız Mustafa Destici, “Afrin güya Esad’ın kontrolüne verilerek Mehmetçiğin harekâtı durdurulmak isteniyor. Menbiç’in yarısı ABD’ye, yarısı ise Türkiye’nin kontrolüne verilerek harekâtın durdurulması isteniyor. Özellikle Fırat’ın doğusunda ABD, PKK’yı çok ciddi bir şekilde destekliyor asıl amacı orada PKK devleti ve oluşumu kurdurmak ve Türkiye oraya gelmesin diye işin tamamen batısında kalması için her türlü psikolojik, askeri operasyonları da yapıyor, diplomatik girişimlerde de bulunuyor. Türkiye oynanan bütün oyunları görmüş, bütün bu oyunları da çözmek, terörü tamamen açığa çıkartmak adına ciddi adımlar attı ve atmaya da devam ediyor. Bu adımlar durmamalı. Bu harekât ne ilk ne de son olmamalı. Bunun peşinden Menbiç daha sonra Fırat’ın doğusu harekâtları izlemelidir. Oda yetmez Kuzey Irak’ta bu kapsam içine alınmalı Kandil dâhil PKK’nın, YPG’nin, PYD’nin bütün yuvaları dağıtılmalı ve tarih sahnesinden silinmelidir.
  Genel Başkanımız Mustafa Destici konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sadece Suriye’nin Kuzeyi değil, Doğu Guta’da yaşananlar, orada insanlık dramı, vahşet, soykırım, bir katliam süreci yaşanıyor. Birleşmiş Milletler toplanamıyor. Karar alamıyor. Birleşmiş Milletlerin toplanması için daha kaç bin masum Müslüman’ın ölmesi gerekiyor? Müslüman olduğunu iddia eden bazı güçlerin ve ülkelerin bu katliamların arkasında olduğunu görmek bizi daha da derinden üzüyor ve düşündürüyor. Kim kiminle dost, kim kimin yanında belli değil. Yapılan bütün katliamları şiddetle kınıyor ve ret ediyorum. Bu katliamı gerçekleştirenlerin elbet bir gün bunun hesabını verecekleri inancımıza hiçbir zaman kaybetmedik.  Bu dünya da olmasa öbür dünya da Rabbim bu masumların intikamını o Müslüman görünümlü zalimlerden inşallah alacaktır.

Google+ WhatsApp