Birleşmiş Milletler Temsilcilerinden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne Ziyaret

Birleşmiş Milletler Temsilcilerinden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne Ziyaret

Birleşmiş Milletler Temsilcilerinden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne Ziyaret

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği temsilcileri Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğini ziyaret ederek mültecilerin durumu, uygulamada yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri hakkında görüş alış verişinde bulundu.
Ziyarette Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı sağlık tesislerinden hizmet alan mülteciler ile ilgili istatistiki bilgiler veren Kayseri Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan; 2015 yılı ilk on ayında poliklinik ve acil muayeneleri dahil 38 bin 107 başvuru olduğunu, 781 hastanın ameliyat olduğunu ve 809 doğumun gerçekleştiğini ifade etti. Gödekmerdan ayrıca, “Hizmet noktasında hastanemizde Arapça bilen ve İngilizce bilen çalışanımız mevcut, ihtiyaç olduğunda devreye giriyorlar. Şu ana kadar bize aksaklık anlamında ciddi bir başvuru olmadı, ancak Kayseri’nin benim de takdir ettiğim başka bir özelliği var. Birçok sivil toplum kuruluşu ve hayır kurumu bu insanlara sahip çıkıyorlar, barınmasına, yiyeceğine, hatta sağlık hizmetlerinde transfer dahil birçok konuda destek oluyorlar. Dolayısıyla, kışlık ihtiyaçları dahil tüm ihtiyaçları ya devletimiz tarafından ya da hayır kurumları tarafından eksik bırakılmadan karşılanmaktadır” dedi.
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin Suriye krizi ile dikkatleri üzerine çeken bir kuruluş olduğunu ifade eden Güz Gültan; “Kayseri halkının Suriyelileri kucakladığını gördük, bu istatistiki bilgiler bizim için çok önemli, çok yüksek bir sayıdan bahsediyoruz, Genel Müdürlüğün söylediği 30 bin civarında Suriyeli ve yaklaşık 4 bin kadar da diğer ülkelerden gelen sığınmacılar var. Mevzuatta yapılan düzenlemeler ile sığınmacıların Türkiye’de sağlık hizmetlerine erişimi oldukça kolaylaştı. Bazı illerde ilaç alımında sıkıntılar var ama Kayseri’de bu sıkıntı da aşılmış” diye konuştu.
Ziyarete, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Ankara merkez ofisinden Güz Gültan, Zeynep Benli, Nilay Argün, Kayseri Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nden Cem Burak Çıkrıkçı ve Göç İdaresi temsilcisi Elif Kalay katıldı.

Google+ WhatsApp