Bin 300 Öğrenci Yazarlar İle Buluştu

Bin 300 Öğrenci Yazarlar İle Buluştu

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen ’Yazarlar Okurları ile Buluşuyor’ Projesi kapsamında yazar Recep Garip ve Sadettin Kaplan, öğrenciler ile buluştu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse, "Şimdiye kadar 35 tane yazarımızı 50’den fazla okulla buluşturduk" dedi.
Kadir Has Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, 6 Anadolu lisesinden öğrenciler katıldı. Proje hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bahameddin Karaköse, "Kayseri İl Milli eğitim Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu yaklaşık 34 projeden biri de Yazarlar Okurlarıyla Buluşuyor projesidir. Bugün bu proje kapsamında burada değerli hocalarımız Recep Garip ve Sadettin Kaplan’ı yaklaşık bin 300 öğrencimizle buluşturduk. Projenin akışına baktığımız zaman okuma alışkanlığı kazandırmak; çocuklarımızı yazarla, sanatla edebiyatla, medeniyetimizden esintilerle buluşturmak, onlara yaşantı sunmak amacıyla bunları yapıyoruz" dedi.
Karaköse, "Çocuklar kitapları okuyorlar, daha sonra da hocalarımızla söyleşide bulunuyorlar. Bugüne kadar 35 tane ülkemizde çok önemli, değerli yazarımızı 50’den fazla okulumuzla buluşturmuş durumdayız. Amacımız çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, sadece akademik başarılarla değil onları edebiyat, sanat ve hepsinden önemlisi bizim geçmişimiz, değerlerimiz, kendi şarkılarımız, şiirlerimiz, sanatsal özelliklerimiz, bilim adamlarımızla da onları tanıştırmayı ve geleceğe taşımayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
Proje kapsamında düzenlenen etkinlikte, yazar Recep Garip ve Sadettin Kaplan öğrenciler ile söyleşi düzenledi.

Google+ WhatsApp