Beşiktaş 1-0 Galatasaray

Beşiktaş 1-0 Galatasaray

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi 1-0'lık skorla Siyah - Beyazlılar kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geldi. Vodafone Park'ta oynanan mücadeleyi 1-0'lık skorla Siyah - Beyazlılar kazandı.

Beşiktaş'a Galatasaray karşısında 3 puanı getiren tek golü penaltıdan Ljajic kaydetti.

 

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 24'e yükseltti. Galatasaray ise 24 puanda kaldı.

CÜNEYT ÇAKIR VE VAR DAMGASI

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi mücadelesine hakem Cüneyt Çakır ve Video Hakem Sistemi (VAR) damga vurdu.

 

Karşılaşmanın 17. dakikasında Beşiktaş'ın rakip ceza sahası içinde kullandığı çift vuruşta top Eren'in eline çarptı. Hakem Cüneyt Çakır, VAR incelemesinin ardından Siyah - Beyazlılar lehine penaltı kararı verdi.

İlk yarının son dakikalarında ise Galatasaray penaltı bekledi. Kullanılan serbest vuruşta Beşiktaş ceza sahasında top Vida'nın eline çarptı. Hakem Cüneyt Çakır VAR kontrolünün ardından devam kararı verdi.

Cüneyt Çakır, 66. dakikada bu kez Galatasaray lehine penaltı noktasını gösterdi. Çakır, VAR kontrolünün ardından pozisyonda Onyekuru'nun topu eliyle aldığını tespit etti ve penaltı kararını iptal etti.

Duran toplar Ljajic'in

Beşiktaş'ın Sırp yıldızı Adem Ljajic, Kartal'ın duran toplardaki tek ismi oldu. Sırp yıldız 18. dakikada kazanılan penaltı atışında topu filelere gönderdi.

Beşiktaş'ta duran toplan Adem Ljajic'e teslim edildi. Galatasaray derbisinde dakikalar 15'i gösterdiğinde ceza sahası içinde kazanılan endirekt vuruşta topu kaleye gönderen Ljajic, bu pozisyonda Quaresma ile paslaşıp şutunu atmıştı. Topun barajdan dönmesinin ardından hakem Cüneyt Çakır, VAR'a danışarak bu pozisyonda Eren Derdiyok'un dirsekle müdahalesini tespit etti ve penaltı noktasını gösterdi. Serbest vuruşta topun başına gelen Adem Ljajic, penaltıda da atışı yapan isim oldu ve 18. Dakikada takımını 1-0 öne geçirdi. Bilindiği gibi daha önce penaltılarda ve serbest vuruşlarda Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma ve Caner Erkin gibi isimler topun başına geçiyordu.

Üst üste 2 maçı da boş geçmedi 

Ankaragücü maçının yıldızı olan Adem Ljajic, Kayseri'de oynanan mücadelede attığı şık golle takımını öne geçiren isim olurken, bu maçtaki futboluyla da dikkat çekti. Galatasaray mücadelesinde de takımın en iyilerinden birisi oldu. Siyah-beyazlılar ezeli rakibini taraftarı önünde 1-0 mağlup ederken maçın tek golüne imzasını atan Adem Ljajic, Beşiktaş formasıyla iç sahadaki ilk golünü atarken, üst üste 2 haftayı da boş geçmedi.  

Google+ WhatsApp