BERNA GÖZBAŞI’nın KALFALIK DÖNEMİ

BERNA GÖZBAŞI’nın KALFALIK DÖNEMİ


Bundan tam 55 yıl önce 1 Temmuz 1966 tarihinde benim için yeri çok farklı ve özel olan hatta soylu sevdam diye ifade ettiğim taraftarı olduğum Kayserispor’un kuruluşundaİlk fikir dönemin başbakanı Adnan Menderes ve Kayseri Belediye Başkanı Osman Kavuncu tarafından ortaya atılmıştır.

Her ikisine de rahmet olsun.

Mekânları cennet olsun.

Şehrimizin değeri markası Kayserispor ise daha nice yıllar yaşasın inşallah ad günü kutlu olsun.

Biz gelelim bugün ki konumuza malumunuz geçtiğimiz günlerde Kayserispor seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi. Gerçekleşen genel kurulda Berna Hanım güven tazeledi.

Bana sorarsanız hakkı da vardı.

Neden?

Düşünün anlı şanlı şehrin markası, değeri Kayserisporborç sarmalının içinde, anlamsız kulübe katkısı olamayan hatta top ayağına değmemiş sözde futbolculara verilen transfer ücretleri, transfer tahtası kapanmış bir kulüp yani sıkıntı o kadar çok ki hangisini sayalım kısacası tabir yerinde ise pimi çekilmiş bir bomba ve bu sizin elinizde ne yaparsınız?

Yaa panikleyip bomba elinizde patlayacak, ya da bu pimi çekilmiş bombayı sakin kendinden emin vakur bir şekilde imha edeceksiniz.

İşte sözün burasında Berna Hanım tabir caiz ise pimi çekilmiş bir bombayı korkusuz, kendinden emin bir şekilde imha etti.

Bunu nasıl yaptı sorusunun cevabına gelince öyle zannediyorum ki iş hayatındaki tecrübelerinin katkı sağladığını düşünüyorum. 

Çıraklık döneminde profesyonel bir futbol kulübünün ilk kadın başkanı olarak futbola ve kulüp yöneticiliğinde bilgi ve tecrübesi olamamasına karşın böylesine önemli bir işe imza atması takdire şayan bir durum.

İnsan hayatta yaşadıkça birtakım tecrübeleri ediniyor ve öğreniyor.

Oysaki tecrübeye bir ömür yetmez.

Ben inanıyorum ki Berna Hanım Kayserispor’un çıtasını daha yukarılara taşımak adına her şeyden önce gönlünü koydu. Maddiyattan bahsetmiyorum bile çünkü para her şey değildir.

Bir şeyi yaparken gönülden severek yapacaksınız.

Bundan sonraki kalfalık döneminde eminim ki Berna Hanım güzel ve geniş ufuklu projeleri ile örneğin alt yapıya daha önem vererek şimdilerde gözdelerimiz Doğan, Emre, Nurettin gibi alt yapıdan gelen ve gelecek oyuncularımızla Kayserispor’un şirketleşmesi ile birlikte takım daha iyi noktalara gelecektir.

Ustalık dönemini hiç düşünemiyorum bile …

Şimdilik kıssadan hisseye bu kadar bundan sonraki süreçte Berna Gözbaşı Başkanlığında Kayserispor’a başarılar diliyorum.

Google+ WhatsApp