Belediye ve karakola havan topu düştü

Suriye'nin Cerablus kentinden geldiği tahmin edilen 2 havan topu Karkamış'a düştü. Havanlardan birinin Karkamış Belediyesi önüne diğerinin ise Çakıroğlu Jandarma Karakolu yakınına düştüğü belirtildi.

Bugün Suriye'nin Cerablus kentinden DEAŞ militanları, Gaziantep'in Karkamış sınırında mayın temizleyen askerlere taciz atışı yapmış, Türk askeri de angajman kuralları çerçevesinde karşılık vermişti. DEAŞ militanları Türk tarafına açtığı ateşi sürdürürken, Karkamış ilçesine 2 adet havan topu düştü. Havan toplarının birinin Karkamış Belediyesi önüne, diğerinin ise Çakıroğlu Jandarma Karakolu'nun arkasına düştüğü belirtiliyor. İlk belirlemelere göre ölü ya da yaralının olmadığı belirtildi.

Türk askerinin obüs ve fırtına topları karşılık verdiği çatışmalar şiddetlendiği belirtiliyor. 

ÜÇÜNCÜ HAVAN TOPU BULVARA DÜŞTÜ

Suriye sınırındaki Gaziantep'in Karkamış ilçesine üçüncü havan topu düştü. Havan topunun patlamaması faciayı önledi.

İŞİD militanları ve Türk askeri arasında şiddetlenen çatışmalar sonucunda Suriye'nin Cerablus kentinden ateşlenen havan topu, Gaziantep'in Karkamış ilçe merkezindeki Hitit Bulvarı'na düştü. Bulvardaki Aile Sağlığı Merkezi yakınında kaldırıma düşen havan topunun patlamaması ise büyük bir faciayı önledi. Havan topunun düştüğü anlarda, bulvarda çok sayıda vatandaşın bulunduğu belirtildi.

Google+ WhatsApp