Başkan Kocadon, Bodrum Kent Konseyinin Konuğu Oldu

Bodrum Kent Konseyi tarafından Bodrum mahallelerinde kurulma çalışmaları süren mahalle meclislerinin Turgutreis toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Başkan Kocadon, halkla b

Bodrum Kent Konseyi tarafından Bodrum mahallelerinde kurulma çalışmaları süren mahalle meclislerinin Turgutreis toplantısına Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da katıldı. Başkan Kocadon, halkla birlikte alınmayan kararların uygulanmasının mümkün olmadığını ifade etti.
Başkan Kocadon yaptığı konuşmada, "Mahalle meclislerinin kurulması, kendi aralarında yönetimlerini seçmesi gerçekten sivil toplum örgütleriyle çalışmamızın en güzel göstergesi olacak. Ben sivil toplum kuruluşlarının gücüne inanan, onlardan fikir alan bir belediye başkanıyım. Esnafımız olsun, evde oturan hanımlarımız olsun, öğretmenimiz, öğrencimiz ya da parklarda koşturan miniklerimiz olsun; onların da fikir ve görüşleri alınmadan yapılan bütün projelerin bir ayağı eksiktir ve havada kalır. Tamamlasak bile başarılı olamayız. Yapacağımız işi önce kendimiz seveceğiz sonra etrafımıza sevdireceğiz ve sonra hep beraber sevineceğiz. Açık ve net söyleyeyim; ben, bugün buranın bu kadar kalabalık olacağını beklemiyordum. Çünkü hep böyle konuşuruz ama hadi tutun ucundan dediğimizde kimse gözükmez. O nedenle Turgutreis halkına bu katılımdan dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.
"HERKES KENDİ EVİNİN ÖNÜNÜ SÜPÜRSE SOKAK PIRIL PIRIL OLUR"
Konuşmasının devamında Başkan Kocadon, mahalle meclislerinin öneminden bahsederek, "Zaman zaman sizden uzak kalıyorum ama bilin ki bunun altındaki tek neden yeni bir kurumsal yapı oluşturmamız. Bir tarafta büyükşehir, bir tarafta Bodrum Belediyesi. 11 tane belediye başkanımız vardı, bir tane kaldı. Bunun zorluklarını hep beraber yaşıyoruz. Önemli olan bu geçiş sürecinde birbirimizi kırmadan hep beraber nasıl faydalı olabiliriz, el ele tutuşuruz ve Bodrumumuzu güzel yerlere getirebiliriz diye düşünmek. Hep şu söze inanmışımdır; herkes kendi evinin önünü süpürse sokaklar pırıl pırıl olur. Kurulacak mahalle meclislerimizin örneklerinden bir tanesi de budur; sizlerin mahallelerinizdeki sorunları hızlı bir şekilde bize iletip beraber projelendirip hayata geçirmek. Yani bundan sonra mahallelilerimiz, kendi evlerinin önünü kendileri süpürecek. Biz sadece bir maddi güç olarak, manevi güç olarak projenin yapımında sizlere destek vereceğiz" dedi.
Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, "El ele verdikten sonra bu cennet yeri gelecek kuşaklara daha yaşanılası bir cennet olarak bırakma şansımız var. ´Bana ne belediye ilgilensin´, ´bana ne kaymakamlık ilgilensin´ dersek elimizdeki bu değerler bir bir uçup gidecek. Kent Konseyi Mahalle Meclislerinin tek özelliği sorun saptamak değil aynı zamanda sorun çözmek ve hizmet üretmek olacaktır. Bize bu imkânları sunduğu için ve bu görüşler doğrultusunda bizi sürekli desteklediği için Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon´a teşekkür ederim" dedi.
(BT-İK)

18.10.2014 14:54:14 TSI

Google+ WhatsApp