Başkan Gümrükçüoğlu´ndan Cumhuriyet Bayramı Mesajı Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Gümrükçüoğlu, mesajında 91 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatü

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.
Gümrükçüoğlu, mesajında 91 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilan edilen Cumhuriyetin, milletimizin gurur tablolarından biri olduğunu ifade etti. Başkan Gümrükçüoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Bu yıl Cumhuriyetimizin 91. yıl dönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. "Yurtta ve dünyada barış" sözüyle iç ve dış tehditleri bertaraf etmesini bilen devletimiz, bundan sonraki siyasi ve sosyal hayatında da insanlık onur ve şerefine yakışır bir şekilde demokratik çizgide hızlı ve kararlı adımlarla ilerlemesini sürdürecek, Gazi M. Kemal´in ifadesiyle ilelebet payidar olacaktır. Cumhuriyet millet iradesini esas alan onun üzerinde hiçbir sınıf, zümre, kurum ve beşeri güç tanımayan, Atatürk´ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür, erdemli, onurlu insanların yaşadığı fazilet rejimidir. Temelleri 1923 yılında atılan cumhuriyetimiz, yaşanan onca sıkıntıya rağmen bize umut ışığı olmaya devam etmektedir. Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak, onları yaşatmak ve geleceğe taşımak da her Türk vatandaşının görevi olmalıdır. Milletimizin en büyük eseri ve özgürlük abidesi olan Cumhuriyetimizi millet asli ilkeleriyle yaşatarak gelecek kuşaklara bırakmak hepimizin birinci görevi olmalıdır. Bu vesileyle kanını ve canını, vatanın harcı yapan şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnet ve rahmetle yad ediyor, tüm hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramı´nı kutluyorum."
(BK-ÖS-Y)

28.10.2014 14:03:23 TSI

Google+ WhatsApp