Başkan Çolakbayrakdar Yemliha'yı Dinledi

Başkan Çolakbayrakdar Yemliha'yı Dinledi

Başkan Çolakbayrakdar Yemliha'yı Dinledi

Kocasinan Belediyesi’nin farklı ve yeni projelerinden ‘Başkan Sizi Dinliyor’ adlı mahalle toplantısına Yemliha Mahalle sakinlerinin ev sahipliğinde devam edildi.
Yemliha Merkez Ortaokulu salonunda yapılan programa; Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra, başkan yardımcıları Ali Bulu ve Gökhan Doruk’la, birim müdürleri, Yemliha Mahalle Muhtarı Mehmet Adanalı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Konuşmasına başlamadan önce Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Yemlihalı vatandaşlara selamını ileten Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Her fırsatta halkla bir araya gelmeye, sıkıntılarını dinlemeye, dilek ve temennilerini almaya devam ediyoruz. Bugün Yemliha’dayız. Söyleyeceklerinizi dinleyeceğiz, not alacağız, cevaplayabileceğimiz konular varsa cevaplayacağız, yoksa araştırıp sizi bilgilendireceğiz. Yemliha Mahallesi’ne neler katılması gerekiyorsa inşallah en kısa zamanda sizlerle buluşturup hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.
Ardından vatandaşlara söz veren Başkan Çolakbayradar, istek ve beklentileri tek tek not etti. Başkan Çolakbayrakdar, Yemliha’da vatandaşların yaşadığı tapu problemini çözmek için ellerinden gelen gayreti ve çabayı gösterdiklerinin altını çizerek “Bir kişiyi bu iş için görevlendirin, tapu problemi yaşayan herkesin evraklarını Hukuk Müdürlüğümüze getirin. Arkadaşlarımız gerekli hukuki süreç neyse konuyla ilgili size rehberlik yapsın. İmar Müdürlüğümüz’le, Plan ve Proje Müdürlüğümüz de bu konuda ne yapılması gerekiyorsa size yardımcı olacak” şeklinde konuştu.
Yaz aylarında doğalgaz çalışmasına başlamak için Kayseri Gaz’a gerekli başvuruları yaptıklarının altını çizen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Ön çalışmaları yapılacak, en kısa zamanda doğalgazın Yemliha’ya ulaşması için biz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Yemliha’ya özellikle çocuklarımızın ve hanımlarımızın sosyal faaliyet yapabilecekleri bir sosyal merkez kazandırılması yönünde çalışmalarımız var, İnşallah bunun da müjdesini veriyorum" dedi.
Yöresel ürünlerin pazarlanmasıyla ilgili hem Yemliha’da hem de şehrin farklı noktalarında satış merkezi yapmayı düşündüklerini söyleyen Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, “Dadağı Tüneli ve sulama problemiyle ilgili DSİ Bölge Müdürümüz’le görüştüm. Sulama programının nasıl yapılacağının istişaresini yaptık. Sulama kanalı içerisinde birkaç eksik bölge olduğunu, 2016 programı içerisinde bu eksiklerin giderilmesine çalışılacağını bildirdiler. Başkan Yardımcımız Ali Bulu bu konunun takibini yapıyor. İnşallah bir sorun çıkmazsa bu yıl içinde bölgenin tamamının sulanacağı yönünde DSİ’den bilgi aldık. Bunun müjdesini de buradan veriyorum” diye konuştu.
Yemliha Mahallesi sakinleri Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’ın sıkıntılarını dinlemesi ve çözümler üretmesi hakkında duydukları memnuniyeti dile getirirken; programa ev sahipliği yapan Yemliha Merkez Ortaokulu Müdürü Erkan Kaytancı da okullarındaki 8. sınıf öğrencilerine yönelik TEOG tam öğrenme setiyle ilgili yardımcı kaynak dağıtan Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti. Zahide Göçer isimli vatandaş da Başkan Çolakbayrakdar ve hizmetleri konusunda yazdığı şiiri okudu.

Google+ WhatsApp