Başkan Çelik Kadir Has Stadı'nda İncelemelerde Bulundu

Başkan Çelik Kadir Has Stadı'nda İncelemelerde Bulundu

Başkan Çelik Kadir Has Stadı'nda İncelemelerde Bulundu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kadir Has Stadı’nda incelemelerde bulundu. Statta sık maç oynanması nedeniyle bazı yıpranmalar olduğunu; ancak bunların giderildiğini ifade eden Başkan Çelik, "Türkiye’ye örnek bir stadımız var" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kadir Has Stadı’nın Türkiye’deki modern statların ilk örneği olduğunu söyledi. Stadın hem Kayserispor hem de Erciyesspor’a ev sahipliği yaptığını ve sık maç oynanması nedeniyle bakımı zor olmasına rağmen yemyeşil bir sahaya sahip olunduğunu dile getiren Başkan Çelik, "Sadece sık maç oynanmasının getirdiği ufak tefek sıkıntılar var. Bunlar bütün stadyumların ortak sorunu. Bu tür sıkıntılar yapılan çalışmalarla gideriliyor. Tüm sahalarda kale önleri sahaların diğer alanlarına göre daha çok yıpranıyor. Önümüzdeki hafta her iki kale önünün çimlerini yenileyeceğiz ve bakımlarını yapacağız. Diğer tüm statlarda 15 günde bir maç oynanırken Kayseri’de haftada bir maç oynanıyor; ama arkadaşlarımızın gayretiyle örnek bir stat olma özelliğimiz devam ediyor. Zaten bu çim sahamızın kalitesi otoriterler tarafından kabul ediliyor. Kayseri’ye gelen tüm hocalar takdirle karşılıyorlar. Bizler de uluslararası bir danışmanlık firmasından çim konusunda danışmanlık alıyoruz. Danışmanlık aldığımız firma aynı zamanda Futbol Federasyonu’nun tüm sahalarla ilgili danışmanlık aldığı firma. Dolayısıyla yaptığımız işi bilimsel olarak, tekniğine uygun ve son derece kaliteli yapıyoruz. Bu vesileyle takımlarımıza burada yapacakları maçlarda başarı ve galibiyetler diliyorum" dedi.
Başkan Çelik, sahadaki incelemelerinin ardından stattaki diğer birimleri de gezerek yetkililerden stadın durumuna ilişkin bilgi aldı.

Google+ WhatsApp