Başkan Çelik İlçeleri Kalkındırmaya Kararlı

Başkan Çelik İlçeleri Kalkındırmaya Kararlı

Başkan Çelik İlçeleri Kalkındırmaya Kararlı

Hemen her fırsatta insanların doğdukları yerde ihtiyaçlarının giderilmesinin önemini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bu amaçla ilçe ziyaretlerine başladı. Sarız ile başlayan ziyaretlerinde ilçelerin avantajlarını belirlemeye çalışan Başkan Çelik, bu avantajları ekonomiye dönüştürmek ve istihdam sağlamak için yapılması gerekenlerle ilgili öneriler aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ilk ziyaretini Sarız’a gerçekleştirdi. Sarız programına kaymakamlığı ziyaret ederek başlayan Başkan Çelik, İlçe Kaymakamı Ömer Yılmaz ile görüştü. Ziyaretinde, 2016 yılında yapılacak yatırımları belirlemek üzere ilçe ziyaretlerine başladıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Tüm ilçeleri ziyaret edip, toplantılar yaparak yol haritamızı belirleyeceğiz" dedi.
Sarız Kaymakamı Ömer Yılmaz da Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede güzel hizmetler yaptığını belirterek, bunun için Başkan Çelik’e teşekkür etti. Ziyarette hazır bulunan mahalle muhtarları da Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri için teşekkür ederek kendi mahallelerine yapılmasını istedikleri yatırımlarla ilgili bilgi verdiler.
"SARIZ KİLİMİ İÇİN PAZAR BULACAĞIZ"
Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, ilçe kaymakamı ve muhtarları dinledikten sonra Sarız’ın ekonomisine canlılık kazandıracak konularla ilgili görüş beklediğini belirtti. Sarız kilimi konusunda ilçedeki potansiyelle ilgili bilgiler alan Başkan Çelik, "İnsanlar yaşadıkları yerlerden eğitim ve istihdam amaçlı göç ediyor. İnsanların geçimini sağlayacak imkanlar sağlanırsa göç olmaz. Sarız’ın tarımsal ürünler ve kilim konusunda kabiliyeti var. Bunlar için pazar bulunması konusunda katkı sağlayacağız" dedi.
Başkan Mustafa Çelik, ilçe kaymakamlığının ardından AK Parti Sarız İlçe Başkanlığını ziyaret ederek İlçe Başkanı Cesur Abdullah Kınık ve partililerle görüştü. Başkan Çelik’in Sarız’a verdiği değeri ilçe ziyaretlerine Sarız’dan başlayarak gösterdiğini ifade eden İlçe Başkanı Kınık, Başkan Mustafa Çelik’in hizmetleriyle konuşulduğunu kaydetti.
Sarız’da bulunmaktan mutlu olduğunu ifade eden Başkan Çelik de "Tüm ilçelere giderek göçün önlenmesi için o ilçeyi hangi imkanlara kavuşturmamız gerektiğinin çalışmasını yapıyoruz. Bizim ana prensibimiz insanları doğdukları yerde doyurmak. Bunun için gerekli olan işler nelerse onları yapacağız" dedi.
İlçe teşkilatının ziyaret edilmesi sırasında Günesen Mahallesi Muhtarı Mustafa Türkdönmez, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Başkan Çelik’e Sarız kilimi hediye etti.
AK Parti Sarız İlçe Teşkilatında muhtarları da dinleyen Başkan Mustafa Çelik, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin de yapımına katkı verdiği Sarız Merkez Camii’ni gezerek inşaatın son durumu ve eksiklikler hakkında bilgi aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, daha sonra Sarız Belediyesi’ni ziyaret etti ve Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu ile görüştü. Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Belediye Başkanı Eroğlu, "İlçemize yaptığınız hizmetlerden dolayı size ve ekibinize canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
Sarız’a bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili bir dosya hazırlayan Eroğlu, bu dosyayı Başkan Çelik’e verdi. Bu sırada Başkan Çelik’ten kış mevsiminde yol açma çalışmaları için ilçe belediyesinin araç bakımından yetersiz kaldığı belirtilerek greyder istendi. Başkan Çelik de Sarız’a bir greyder verilmesi talimatını verdi. Büyükşehir Belediyesinin bürokratları ve Büyükşehir’e bağlı tüm yatırımcı kuruluşların yöneticileri ile ilçe ziyaretlerinde bulunduklarını ifade eden Başkan Çelik, ilçelerden gelen talepleri karşılamaya hazır olduklarını kaydetti. Toplum yararına olan her yatırımı yapacaklarını dile getiren Başkan Çelik, ilçelerin kalkınması için tespit edilen yatırımları önümüzdeki yıllarda hayata geçireceklerini söyledi.
BAŞKAN ÇELİK, YATIRIMLARI YERİNDE İNCELEDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe belediyesini ziyaretinin ardından Sarız Belediye Başkanı Eroğlu ile birlikte ilçede devam eden yatırımları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu park çalışmasını takip eden Başkan Çelik, buradan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasındaki Halk Eğitim Merkezi’ne geçti. İşkur destekli kilim kursunda üretilen kilimleri gören Başkan Çelik, pazar konusunda destek vereceklerini tekrarladı. Başkan Mustafa Çelik daha sonra Sarız’a yapılmakta olan Kadın ve Gençlik Merkezi inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.

Google+ WhatsApp