Başkan Cabbar'dan Erciyes Üniversitesi Rektörü Muhammet Güven'e Ziyaret

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven’i makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.

Seyrani Kampüsü ve Develi’deki yükseköğretim üzerine fikir alışverişlerinde bulunulurken, Rektör Güven Develi’deki eğitim faaliyetlerini yakından takip ettiğini belirterek “Eğitime olan desteklerinizin farkındayım. Hayırseverler cenneti olan Develi’deki Seyrani Kampüsü içerisindeki bütün eğitim blokları ve tesisler devletimize hiç yük olmadan hayırseverlerin eliyle eğitime kazandırılmıştır. İnşallah bu emeklerinizin karşılığınızı almanız için bizler de elimizden gelen desteği göstereceğiz” dedi. En önemli yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Başkan Cabbar “İnşallah Seyrani kampüsümüze yeni kazandırılacak bölüm ve fakültelerle Develimize Seyrani Üniversitesi’ni kurabilmek en büyük hedeflerimiz arasındadır” açıklamalarında bulundu.

Başkan Cabbar ayrıca Develi Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde; Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Erciyes Üniversitesi ve Develi Kaymakamlığı’nın katkı ve destekleriyle 27-28-29 Eylül 2018 tarihleri arasında ilki düzenlenecek olan Uluslararası Develi - Âşık Seyrani ve Türk Kültürü Kongresi hakkında da Rektör Muhammet Güven’le istişarelerde bulundu. Türk Kültürü-Âşık Seyrani ve Develi ile ilgili çalışan bilim insanlarını bir araya getirerek; Türk Kültürü, Âşık Seyrani ve Develi ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalardan bilim dünyasını haberdar etmek ve Develi’nin tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirtti. Erciyes Üniversitesi olarak böylesi yerelle akademiyi birleştiren bir çalışmayı sonuna kadar destekleyeceklerini belirten Rektör Güven, Başkan Cabbar’a çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Google+ WhatsApp