Başkan Aydın Kalkan: ‘Öğretmenlerin can güvenliği yok’

Başkan Aydın Kalkan: ‘Öğretmenlerin can güvenliği yok’

EĞİTİM Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, öğretmenlerin can güvenliğinin olmadığına dikkat çekerek, yetkililerin öğretmenler konusunda tedbir almasını istedi.

EĞİTİM Bir Sen Kayseri 1 Nolu Şube Başkanı Aydın Kalkan, öğretmenlerin can güvenliğinin olmadığına dikkat çekerek, yetkililerin öğretmenler konusunda tedbir almasını istedi. 
Eğitim Bir Sen Başkanı Aydın Kalkan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü münasebetiyle özel bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Kalkan, öğretmenlerin okula gittikleri zaman ne tür olaylarla karşılaşacaklarını bilmediklerini söyledi. Sabah saatlerinde merkez Kocasinan ilçesinde bulunan Şehit Bekir Çakır Ortaokulu’nda Selçuk Belge adından bir öğretmenin öğrenci velileri tarafından darp edilmesine ilişkinde açıklama yapan Kalkan, “Sabah’ın saat 08.15’te öğretmen dün son saat çıkışında 8’inci sınıf öğrencisine ödev yapmadığı ve sınıfta rahat durmadığından dolayı öğrenciyi azarlamış. Sabahleyin öğrenci velisi olan baba ve dayısı okula geliyor. Öğretmenimiz okulun bahçe kapsında aracından iner inmez öğretmenimiz veliler tarafından darp ediliyor” dedi.
‘ÖĞRETMENLER İÇİN TEDBİR ALINMASI GEREKİYOR’
Okullarda öğretmen odalarını gezerek onların sıkıntılarını dinlediklerini anlatan Başkan Aydın Kalkan,  “Biz öğretmenler olarak eğitim çalışanları olarak öğrenciye öte git diyemiyoruz. Öte git dediğimiz öğrenci velisine gidiyor. Veli geliyor çocuğumun psikolojisi diyor. Biz öğretmenlerimizin iadeyi itibar edilmesini istiyoruz. Sabah’ın saat 08.15’te öğretmen dün son saat çıkışında 8’inci sınıf öğrencisine ödev yapmadığı ve sınıfta rahat durmadığından dolayı öğrenciyi azarlamış. Sabahleyin öğrenci velisi olan baba ve dayısı okula geliyor. Öğretmenimiz okulun bahçe kapsında aracından iner inmez öğretmenimiz veliler tarafından darp ediliyor. Biz Kayseri’de bir müdür yardımcısının yumrukla öldürüldüğünü biliyoruz. Yetkililerin mutlak suretle tedbir almasını istiyoruz. Öğretmenlerin can güvenliği yok. Okula gittiği zaman neyle karşılaşacağı belli değildir” şeklinde konuştu.
‘MESLEK KANUNUN ÇIKARILMASI GEREKİYOR’
Kalkan, öğretmenlerin okula gittikleri zaman ne tür olaylarla karşılaşacaklarını bilemediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Yetkililere sesleniyorum. Gelin sizler önlem alın. Lafın artık bittiği yerdeyiz. Mutlak suretle önlem alınması lazım. Biran önce meslek kanunun çıkarılması gerekiyor. Öğretmen okula giderken ‘Başıma ne gelecek, bir darp ile karşılaşacak mıyım?’ korkusuyla gitmesin. Biz öyle bir kültürden geldik ki eti senin kemiği benim. ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ kültüründen geliyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız okula giderken ertesi gün ne ile karşılaşacağını bilmiyor. 3 kız öğrencisine kırık not verdiğinizde size gelip iftira atıyor. İnanır mısınız, gittiniz. 49 gün bir öğretmenimiz nezarette yattı. 6’ıncı sınıf öğrencisi mescitten çıkarken ‘Bana dokundu’ dedi. Öğrencilerin çapraz sorgusunda böyle bir şeyin olmadığı ıslah edildi. Öğretmenimiz dışarı çıktı. Öğretmenimizin itibarı ise sıfırlandı. Siz taciz ile suçlanıyorsanız rahat olamazsınız. Onun için 62-84 İstanbul sözleşmesinin tekrar yeniden oturulup konuşulması gerekir. Bütün bunlar bize sıkıntı olarak yansıyor” ifadelerine yer verdi. 

Google+ WhatsApp