Başbakan Yıldırım 2016 yılı hedefini açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sanayi Odası'nda sanayicilere konuştu. Türkiye'nin 2016 yılı için cari açığının yüzde 4'ler düzeyine indirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yıldırım, 15 Temmuz sonrası kaos bekleyenlerin yanıldığını kaydetti.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin 15 Temmuz'da uçurumun eşiğinden döndüğünü ifade ederek kaos ve kriz bekleyenlerin bir kez daha yanıldığını söyledi. Türkiye'nin kamu maliyesindeki sıkı duruşunu değiştirmeyeceğini kaydeden Yıldırım, 2015'te 4,5'lara gerileyen cari açığın bu yıl yüzde 4 hedeflendiğini açıkladı.
Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen "Türkiye'ye Güvenenler Türkiye'de Üretenler" programına telekonferans yolu ile katıldı. 15 Temmuz gecesi Türkiye'nin büyük bir
15 Temmuz gecesi, ülkede ekonomik kriz çıkar endişesiyle binlerce kişi ATM'lere koşmuştu. ATM'lerde para kalmazken, bazı marketlerde uzun kuyruklar oluşmuştu.
uçurumun eşiğinden döndüğünü belirten Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ülkemizin geleceğine kastedenler, demokrasisini yok etmeye çalışanlar, Gazi Meclisimizi bombalamaktan bile çekinmeyen alçaklar, eğer muvaffak olsalardı, bugün başka bir Türkiye'yi konuşuyorduk. Darbeyle yönetimi ele geçirilmiş, milli irade ortadan kaldırılmış ve dünya gelişen ülkeler liginden düşmüş, 3. dünya ülkeleri arasında bir Türkiye'yi konuşacaktık. Allah'a şükür, milletimizin basireti, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti ve hükümetimizin kararlılığıyla bu belayı defettik.

"KAMU MALİYESİNDEKİ SIKI DURUŞUMUZU DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ"
2015 yılında dış ticaret açığı yüzde 25 oranında düşmüş gözüküyor. Cari açığın milli gelire oranı 2014 yılında yüzde 5,8 iken, bu oran 2015'te 4,5'a gerilemiş durumda. Bu sene sonunda 4'e düşürmeyi hedefliyoruz. Kamu maliyesindeki sıkı duruşumuzu asla değiştirmeyeceğiz.
"KAOS VE KRİZ BEKLEYENLER BİR KEZ DAHA YANILDI"
Bugün demokrasimiz de ekonomimiz de sapasağlam ayaktadır. Bankacılık sektörümüz, finans sektörümüz sağlıklı bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

"2016 BÜTÇESİ DE 130 ÜLKENİN MİLLİ GELİRİNİN ÜZERİNDE"
Türkiye'nin 2016 bütçesi de 130 ülkenin milli gelirinin daha üzerinde gerçekleşti. Yüzde 11'in üzerinde olan bütçe açığının milli gelire oranını 2015'te yüzde 1,3 seviyesine düşürdük ve bu oranları korumaya gayret ediyoruz. Kamu borcunda AB'den, dünyanın birçok ülkesinden daha iyi durumdayız. Bankacılık finans sektörümüz sağlam bir zeminde çalışmalarını sürdürüyor. Merkez Bankamız 15 Temmuz'a rağmen piyasaya döviz verme ihtiyacı duymadı ve rezervlerimizde herhangi bir azalma söz konusu değil, 121 milyar doların üzerinde brüt rezervimiz var.
"GERÇEK EKONOMİNİN YANINDA OLACAĞIZ"
Ayrıca geçmişe yönelik yüklerinizden kurtarmanız için de kapsamlı düzenlemeler yapıyoruz. Stok affından tutun kasa fazlasına ve ödenmemiş vergi borçlarının yeniden bir kolaylık getirilerek taksitlendirilmesine varıncaya kadar birçok düzenlemeyi hayata geçirdik, geçirmeye devam ediyoruz. Siz ülke için üretmeye devam edin, ülkenize güvenmeye devam edin, sizin hükümetiniz de sizin önünüzdeki engelleri teker teker kaldırmaya devam edecek."

Google+ WhatsApp