Başbakan Yardımcısı Akdoğan Aksaray´da

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bingöl ve Yüksekova´daki saldırılara tepki göstererek, "Bu nasıl bir alçaklıktır. Bunlar her kimse, tetiği çeken de çektireni de bulup teker teker hesap soracağız.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bingöl ve Yüksekova´daki saldırılara tepki göstererek, "Bu nasıl bir alçaklıktır. Bunlar her kimse, tetiği çeken de çektireni de bulup teker teker hesap soracağız. Çözüm sürecinin sahibi biziz. Ona önem veren, başlatan biziz ama süreç var diye bunların hakaretlerine göz yummayacağız. Eyvallah etmeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapılacak, gereken adımlar atılacak" dedi.
AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı´na katılmak üzere Aksaray´a gelen Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, ilk olarak Aksaray Valisi Şeref Ataklı´yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Akdoğan, Aksaray Kültür Merkezi´nde İl Danışma Meclisi Toplantısı´na katıldı.
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yaptığı konuşmada, "AK Parti ailesi gerçekten 12 yıldır çok büyük bir fedakarlık ve azimle bu anlayışı devam ettirmeye çalışıyor. Herkese sahip çıkmanın, vatana sahip çıkmanın mücadelesindeyiz. Siyaset bir mücadele. Bu mücadele azim gerektiriyor. Ne zaman Türkiye şaha kalksa birileri şaha kalkıyor. Geçen yıl birçok projeyi hayata geçirirken birileri harekete geçti ve arkasından Gezi olayları başladı. Meclis açıldı, meclis çalışma yapılıyor ve arkasından 17 Aralık operasyonu yapıldı. Türkiye ne zaman şaha kalksa birileri ortaya çıkıp ortalığı karıştırıyor. Erdoğan´dan kurtulmak istiyorlar. Okyanusa maya çalmaya çalıştılar. 10 Ağustos´ta çatı adayı için birleştiler ama temeli olmayan çatı başlarına yıkıldı. Türlü türlü oyunları denediler ama yapamadılar. AK Parti´nin kaderi ile Türkiye´nin kaderi örtüştü. AK Parti büyüdükçe Türkiye, Türkiye büyüdükçe AK Parti büyüdü. Çünkü AK Parti bugün Türkiye´nin sigortasıdır. İçimizde her kökenden, her mezhepten insan var. Türkiye´nin her yerinde siyaset yapan, her yerde var olan, hizmet götüren tek parti AK Parti. Diğerleri ise kimisi doğuya gidemiyor, kimisi batıya gidemiyorlar. Biz milletimizi için var olmaya devam edeceğiz. Bizim tembellik yapmaya vaktimiz yok. Türkiye güçlü olmak zorunda. Bu yüzden çok çalışmak gerek" diye konuştu.

"SÜREÇ VAR DİYE BUNLARA EYVALLAH ETMEYECEĞİZ"
Suriyelileri Türkiye´ye "Neden Aldınız. Bu ihanet değil mi?" diye kendilerine yöneltilen soruların sorulduğunu ifade eden Akdoğan, "Almazsak, sırtımızı dönersek insanlığa ihanet etmiş oluruz. Biz bu erdemlikle bütün dünyaya örnek oluyoruz. Sırf bu yüzden dünyanın her yerindeki insanlar Türkiye´ye dua ediyor. Aman Türkiye´ye bir şey olmasın diyorlar. Çünkü başı sıkıştığında nereye geleceğini biliyor. Bu nedenle biz bu insanlara sırtımızı dönemeyiz. Hicri yılbaşımızı geçiriyoruz. Peygamber efendimiz hicret etti. Ekmeklerini, evlerini paylaştılar. Biz de bu ahlaki duruşla mağdurlarını sığınacağı yer olarak kucağımızı her yere açmak zorundayız. Bu bize tarihimizin ve ecdadımızın mirasıdır. Biz sırtımızı dönersek utanç vesikası olur. Biz çok zengin bir ülke değiliz. 2023´de dünyanın en önemli 10 ekonomisi arasına girmeyi düşünüyoruz. Petrol kuyularımız yok ama vicdanımız var. İşte bu yüzden insani yardım anlamında dünyada 3´üncü sıraya giriyoruz. Her konuda çözümden yana, reformdan yana olduk. Türkiye´de biz hep iç içe geçmiş durumdayız. Türkü, Kürdü, Sünnisi hepimiz biriz. Kadim kültürümüz bunları bir arada yaşatmış. Bu sorunu çözelim dedik ama türlü türlü engellerle karşılaştık. Ne zaman çözmek istense karanlık bir el devreye girdi. Özal bile bunu çözmek istediğinde devre dışı kaldı. Ne zaman çözüme yaklaşılsa bir karanlık el devreye giriyor. Baktılar ki şimdi hükümet çok kararlı, hem örgüt su kaynatmaya başladı hem de karanlık eller devreye girdi. Kobani üzerinden nasıl bir toplumsal başkaldırı ortaya çıkartırım, nasıl kitleyi sokağa dökerim bunlar çıktı. Arkasından o karanlık el tekrar dolaştı ve Bingöl´de şehit verdik. Yüksekova´da şehitler verdik. Bu nasıl bir alçaklıktır. Bunlar her kimse, tetiği çeken de çektiren de bulup teker teker hesap soracağız. Çözüm sürecinin sahibi biziz, ona önem veren, başlatan biziz ama süreç var diye bunların hakaretlerine göz yummayacağız. Eyvallah etmeyeceğiz. Ne gerekiyorsa yapılacak, gereken adımlar atılacak. İnsanların yaşam hakkı ortadan kaldırılırsa onun üzerine hiçbir hak özgürlük bina edemezsiniz. Süreci sabote etmek istiyorlar. Terör örgütü açıkça yan çiziyor. Silahı bırakmak istemiyor. Çözüm korkusu bacayı sarmış. Bunlar çözümden korkuyorlar. Türkiye teröre ve şiddete teslim olacak bir ülke değil. Ne yapılması gerekiyorsa yapılacak. Bu olaylar karşısında umudunuz tükenmesin. Türkiye büyük bir devlet. Bütün halkımızın canı, malı namusu bize emanettir. Bu devlet yol geçen hanı değildir. Biz umudun ülkesiyiz. Herkes hükümete ev ödevi veremez. Suriye Araplar katledilecek, bebekler ölecek ve ses çıkarmayacaksınız" dedi.
Akdoğan yaklaşan seçimlere de değinerek, "Önümüzde kritik bir seçim var. AK Parti önemli bir seçime girecek. Buradan başarıyla çıkmamız yeni Türkiye´nin inşasında çok önem arz ediyor" şeklinde konuştu.
(YC-AH-Y)

26.10.2014 16:31:36 TSI

Google+ WhatsApp