Başbakan Davutoğlu'ndan dört mesaj dört çağrı

eçimlere "Tek başına ikidar" hedefiyle hazırlanan AK Parti, Ankara Arena'da milletvekili adaylarını görkemli bir törenle vitrine çıkardı.. Başbakan, adaylardan 4 ricada bulundu.

Törende konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran'da seçilen milletvekillerine vakarlı duruşlarından dolayı teşekkür ederken; 550 adaya da 1 Kasım'a kadar aralıksız çalışma talimatı verdi. "İlk günkü aşkla, son nefese kadar yürüyeceğiz " diyen Davutoğlu, "Türkiye'de siyasetin mayası, omurgası AK Parti'dir. AK Parti olmadan siyasete şekil ve düzen verilemez" ifadelerini kullandı. Başbakan, adaylardan 4 ricada bulundu:

"Siyasetimizin felsefesi, milletle birlikte siyaset yapmaktır. Lütfen milletimizle bağınızı hiçbir şekilde koparmayın. AK Parti erdeminin yürüyen timsali olacaksınız. Bize kibir, şatafat, tekebbür yakışmaz. Her birimiz, bir erdemliler hareketinin mensubu olarak en güzel tutum ile siyasi ahlakın gerçek temsilcileri olalım. Her türlü ötekileştirmeyi reddederek yola çıktık. Bütün kutuplaştırıcı söylemlere, blok siyasetine karşı sizden ricam milletimizin her ferdini kucaklamanızdır." Davutoğlu, diğer siyasi partiler ise, şu 4 çağrıyı yaptı: "Gelin; teröre, şiddete karşı ortak bir tutumda buluşalım. Ortak bir deklarasyonla, 1 Kasım'da tam bir güvenlik ortamı içinde seçimi gerçekleştirelim. Terör ve şiddet üzerinden sandık iradesine tasallut etmek isteyenlere karşı ortak bir tavırda buluşalım. Gelin; demokratik rekabeti siyasi kurallar çerçevesinde yapalım. Birbirimizi eleştirelim ama kesinlikle hakaret etmeyelim. Aileleri, özel hayatı siyasi rekabetin parçası haline getirmeyelim. Özellikle bütün milletimizin temsil makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamını siyasi tartışmaların dışında tutalım. Gelin; kampanya esnasında halkımızı rahatsız edecek her türlü fiil ve davranıştan uzak duralım. Çevre ile gürültü kirliliğini engellemek amacıyla kampanyaların en az masraf ve mümkün olan en az çevre kirliliğiyle yapılması için centilmenlik anlaşması yapalım. Seçim ofisleri dışında bayrak asmayalım. 1 Kasım'da millet ne derse, ona 'evet' diyelim. Milli iradeyi tartışmayalım."

AK Parti tanıtım toplantısında 2001 ruhu sloganlara da yansıdı. "İlk günkü aşkla, haydi bismillah" ana slogan olurken, salonda "Doğru karar istikrar" sloganı öne çıktı. "Durmak yok, yola devam"a, "Durmak yok, şahlanmaya devam" da eklendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırırken özetle şunları söyledi:

l (PKK'ya operasyon): 30 yılın en etkin operasyonları yapıldı. Şimdi de şehrin etrafındaki yerleri temizleyeceğiz.

l 90'lara dönen PKK'ydı, devlet 90'lara dönmedi.

l (Cizre'de yaşananlar): Burada sivil halkın evinde olması lazım ki teröristlerin silah, yığınak yaptığı evlere girilebilsin. Yoksa burada sivil halkı cezalandırmak değil. Birisi 'ben burada bir kanton ilan ediyorum' diye bir iddiada bulunuyorsa, onun olmayacağını göstermek gerekiyor.

l Bütün AK Parti benim ekibim. Bütün AK Parti bana aynı uzaklıkta, aynı yakınlıkta.

l Şartlar, konjonktür değişmişse yeni politikalarla o konjonktüre hitap etmek gerekir. Onu yapıyoruz, seçim beyannamesinde de bunların işaretleri, 4 Ekim'de daha açık gözükecek.

l (Emanetçi değilim): Cumhurbaşkanı da herhalde benim bir emanetçi başbakan görüntüsüyle etkisiz ve yönlendirmeyle hareket eden bir devlet adamı olmayacağımı en iyi kendisi bilir. Onu da zaten kendisi talep etmedi, etmez. 

Google+ WhatsApp