Başbakan Davutoğlu: 'İlk günkü aşkla haydi bismillah'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, milletvekili aday tanıtım toplantısında konuştu. Davutoğlu, "İlk günkü aşkla haydi bismillah" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Arena Spor Salonu’na eşi Sare Davutoğlu ile geldi. Adaylar, kendileri için ayrılan bölümde yerlerini aldı. Davutoğlu, salona girişinde ’Davutoğlu, Ahmet Hoca’ şarkısıyla girdi. Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, salondaki vatandaşları kırmızı karanfillerle selamladı.

Öte yandan, AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi’nde delegelerin bulunduğu bölüm, bir platform aracılığı ile yükseğe çıkarılmıştı. Aday tanıtım toplantısında ise, milletvekili adaylarının bulunduğu bölüme platform konulmadı.

AK PARTİ MEYDANA ÇIKTI MI BİR TEK FİRE VERMEZ

İlk günkü aşkla son nefese kadar yürüyeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu "AK Parti'nin içinden Cumhurbaşkanı çıkarmayacağız diyerek toplandılar. Bizi hiçbir zaman durdurumadılar. Tuzak ve provokasyonlar boşa çıktı. Şimdi yeni bir seçim yeni bir aday listesiyle onurla yürürken, demokrasiyi milli iradeyi egemen kılmaya var mıyız!" dedi. 

Davutoğlu,"7 Haziran seçimleriyle 258 milletvekili almışken olamamamızın sonucuyla siyasetin AK Parti olmadan Türkiye'de siyasete dizayn da şekil de verilemez. Türkiye'de siyasetin omurgası AK Parti'dir. AK Parti meydana çıktı mı bir tek fire vermez." şeklinde konuştu. 

OPERASYONLAR DEVAM EDECEKTİR 

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Bu vatanın birliği ve beraberliği, milletin huzuru için operasyonlar sonuna kadar devam edecektir. Şehitlerimizin emanetine kimse ihanet edemeyecektir. Halkı 7 Haziran seçimlerinde belli iradaeye set çekmeye çalışan bütün terör odakalrı huzur ve demokrasi, operasyonları kapsamında yerle bir edilmektedir. Buradan Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerime sesleniyorum bu operasyonların tek sebebi terör örgütüdür. Türkiye'nin her yerinde terörle mücadele devam edecektir. "

İLK GÜNKÜ AŞKLA HAYDİ BİSMİLLAH

"Gelin koalisyon kuralım dedik hayır dediler, azınlık hükümetine destek verin dedik hayır dediler. Türkiye karanlık odakların karşısındayken biz bir an bile tereddüt etmedik. Milletimimizin huzur içinde 1 Kasım seçimlerine gitmesi için gereken her şeyi yaptık. İlk günkü aşkla haydi bismillah demeye var mıyız?

Bugün aramızda bulunan 550 adayımız 78 milyonu temsil ediyor. AK Parti'den aday olmak bir davada gönül adamı olmanın tescilidir. Aday olamamış arkadaşlarımızdan aday olmuş gibi çalışmaların istiyorum. Sakın ola ki bazı hatalar ve eksikliler olduğu için aday gösterilmedik gibi bir hisse kapılmasın, hepiniz görevlerinizi yerine getirdiniz. Teşekkür ediyorum sizlere. Sizler aday listelerinde değil gönlümüzün en derinlerindesiniz.

AK Parti hareketi Türkiye'deki her türlü dışlamayı yok sayarak yola çıktı. Üslübumuzda siyasi nezakete aykırılık olmadı, olmayacak. Onlara şiddet bize rahmet ve bereket yakışır. 4 Ekim'de seçim beyannamemizi açıklayacağız. 1 Kasım seçimlerine giderken şiddete ve teröre karşı ortak bir tutumda bulunalım. Deklarasyon için bir araya gelelim.  Siyasiler teröre karşı ortak deklarasyon yayınlasın. 

Çevre kirliliğini azaltmak için seçim örgütlerinin dışında bayraklama yapmayalım. Eğer bu çağrımıza diğer  partiler cevap verirse 1 kasım seçimlerine sukünet içinde gideriz. Millet ne derse 1 Kasım'da ona evet diyelim.  İlk günkü aşkla haydi bismillah diyelim." 

Google+ WhatsApp