Başbakan Davutoğlu, İlk Genişletilmiş İl Başkanlar Toplantısını Şanlıurfa´da Yapacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun ilk genişletilmiş il başkanları toplantısını Şanlıurfa´da yapılacağı bildirildi. GAP Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü (TAEM) toplantı salonunda yapılan AK Parti Eki

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun ilk genişletilmiş il başkanları toplantısını Şanlıurfa´da yapılacağı bildirildi.
GAP Tarımsal Araştırma Enstitü Müdürlüğü (TAEM) toplantı salonunda yapılan AK Parti Ekim Ayı Danışma Meclisi Toplantısı´nda konuşan AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu´nun talimatı ile ilk genişletilmiş il başkanlar toplantısının Şanlıurfa´da yapılacağını söyledi. Şanlıurfa´da bir ilkin gerçekleşeceğini belirten Eğilmez, "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı´nın ilki Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu´nun talimatı ile Ankara dışında yapılacak. Bu toplantının ilki de 26 Kasım tarihinde Şanlıurfa´da yapılacak. Bu gurur vericidir" dedi. Eğilmez, Kobani´deki olaylar nedeniyle AK Parti´nin tüm imkanları ile Suruç´ta olduğunu belirtti. Aynı toplantıda konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ise sadece Kobani´den gelen 200 bin kişinin misafir edildiğini, Başbakan Davutoğlu´nun talimatı ile Suriyelilerin araçlarını bir yere almalarını, hayvanlarını da rayiç bedel üzerinden satın alındığını kaydetti. Satın alınan hayvanların yine Suriyelilere ikram edildiğini vurgulayan Gül, "Türkiye mazlumun diline, dinine bakmıyor, kucak açıyor. Çünkü bizde mazlumun dini sorulmaz. Mazluma kapımız açık, zalim de kim olursa olsun karşısındayız. Bunun için Esed´in karşısında oluyoruz. AK Parti iktidarı ile ceberut devlet anlayışı geride kalmıştır. Bakınız IŞİD meselesinin çıkışını Türkiye çok önceden batıyı, Amerika´yı uyarmıştır. Biz hem Esed´e hem IŞİD´e karşıyız" dedi.

CHP VE HDP´YE ELEŞTİRİ
Yaşanan süreçte CHP ve HDP´nin sınıfta kaldığını belirten Gül, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu diyor ki, `IŞİD´e karşı çıkalım´ Sadece IŞİD´e karşı çıkalım. Peki, Esed´e neden karşı çıkmıyorsun. Esed rejiminin öldürdüğü 300 bin kişi can taşımıyor muydu? Zaten Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye´de ana muhalefet değil de sanki Esed´in sağ kolu gibi siyasi açıklamalar yapıyor. Sorumsuzca açıklamalar yapıyor. Kemal Kılıçdaroğlu aklını başına alarak Türkiye´nin milli menfaatlerini dikkate alacak tavır ve davranış içerisine girmesini tavsiye ediyoruz. Biz daha önce de zulme maruz kalan Kürtlere kapımız açıktı, kapımızı açmaya devam ediyoruz. Araplara da kapımızı açtık. Ama Kobani bahanesi ile 6 Ekim´den itibaren bayramı zehir etmeye çalışan provokatörler, özelikle bu bölgenin, Türkiye´nin huzurunu bozmak için sokağa davet edildiler. Bakıldığında aslında CHP´nin de HDP´nin de bu süreçte sınıfta kaldığı açıktır. Aslında elmanın iki yarısı gibi birbirlerinden farkları da yoktur. CHP Türk HDP´sidir, HDP Kürt CHP´sidir. Kendi milletine kendi etnik aidiyetine zulmeden dirsek çeviren ötekileştiren anlayışla CHP´nin de HDP´nin de birbirinden farkı yoktur" diye konuştu.

YENİ TÜRKİYE´NİN ANAHTARI
Yeni Türkiye´nin kurulmasının önünde bir tümsek kaldığını belirten Gül, 2015 Haziran seçimlerinin Türkiye´nin anahtarı olacağını ifade etti. Gül, şöyle devam etti: "Yeni Türkiye´ye ulaşmak için son tümsek Haziran 2015 seçimleridir. Bu seçim yeni Türkiye´nin anahtarıdır. Çünkü 1960´tan beri darbelerle ve askeri baskılarla yapılan anayasa yerine milletin talebi ve iradesiyle yeni ve sivil bir anayasayı yapabilmek için bu seçimde anayasayı değiştirebilecek çoğunluğa ihtiyacımız var. Bu desteği alacağımıza inanıyoruz. AK Parti teşkilatı olarak yeni Türkiye´yi kurmak için bu son tümseği de geçeceğimize inanıyoruz."
Toplantıya İl Başkanı Eğilmez, Genel Başkan Yardımcısı Gül´ün yanı sıra MKYK Üyesi ve Bölge Sorumlusu Nazım Maviş, İl Koordinatörü Ahmet İnal, Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Zeynep Karahan Uslu, Emin Önen, belediye başkanları, ilçe teşkilatları, Gençlik ve Kadın Kolları Yürütme Kurulu üyeleri, belediye meclisi üyeleri ve partililer katıldı.
(SD-SO-Y)

26.10.2014 17:29:57 TSI

Google+ WhatsApp