Başbakan Davutoğlu: "3 Askerin Şehit Edilmesi Olayının Zanlıları Yakalandı"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari´de 3 askerin şehit edilmesi olayının zanlılarının yakalandığını açıkladı. Davutoğlu, Kamu düzeninin çözüm sürecinin alternatifi olmadığını yineleyerek, "Kamu düzenin

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Hakkari´de 3 askerin şehit edilmesi olayının zanlılarının yakalandığını açıkladı. Davutoğlu, Kamu düzeninin çözüm sürecinin alternatifi olmadığını yineleyerek, "Kamu düzenin ülkenin her bir köşesinde tesis edene kadar şiddet yanlılarına karşı mücadelemiz sürecek" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul´dan Ankara´ya gitti. Atatürk Havalimanı´nda Ankara´ya hareketi öncesinde açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Hakkari Yüksekova´daki terör saldırısına değindi.
"Ülke savunması için milletimizin huzuru, ülkemizin bekası için şehadet şerbeti içmişlerdi" diyen Davutoğlu, şehitlerin aileleri ile de görüştüğünü söyledi.
Olay sonrası kamu düzenin sağlanmasına yönelik talimat verdiklerini hatırlatan Davutoğlu, "O olayın olduğu andan bu yana Genelkurmay Başkanımız, Hakkari Valimiz ve İçişleri Bakanımız ile temas halindeydik. Bütün birimlerimiz yakından takip ettiler ve her türlü tedbiri alıp operasyonlar yaptılar. Bugün sizin de takip ettiğiniz gibi olayın mesulü olduğuna dair deliller bulunan şahılar gözaltına alındı. Bu gözaltılar, neticede adalete teslim edilecekler" dedi.
Çözüm sürecinin kamu düzeninin alternatifi olmadığını kaydeden Davutoğlu şunları söyledi:
"Çözüm sürecinin mevcudiyeti kamu düzeni anlamında herhangi bir zaaf olacağı şeklinde algılanmamalıdır. Kamu düzenin bozan kim olursa olsun herhangi bir eyleme yöneldiğinde kamu görevlilerimiz her türlü tedbiri alır. Daha önce baraja yönelik saldırıda da olan budur. Kamu düzenine riayet edildiği zaman ise herkesin her türlü görüşü beyan etme hakkı vardır. Ama kamu görevlilerimizin kamu düzeni için aldığı tedbirleri kıyas göstererek misilleme mantığı ile saldırılar olursa bunun da gereken cevabı verilir. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hukuk devletini yaşatmak konusundaki irademizden kimsenin şüphesi olmamalı. Bu etkin mücadele Bingöl´de görmüştük. Orada polislerimizin şehadeti sonrasında sorumlular çıkan çatışmada ölü olarak ele geçirilmişlerdi. Şimdi de Yüksekova´da askerlerimizi şehit edenler yakalandılar ve adalete teslim edildiler. Soruşturmalar yürüyor. Bu olayın arka planında başka kişiler varsa onlarla ilgili de gerekli takipler yapılacak. Hiç kimse işlediği suçun karşılıksız kalacağı kanaatine kapılmamalıdır. Milletimiz emniyet birimlerimize güvenini sürdürmelidir. Kamu düzenin ülkenin her bir köşesinde tesis edene kadar şiddet yanlılarına karşı mücadelemiz sürecek"
(ÖFA-ÖK-Y)

27.10.2014 14:24:08 TSI

Google+ WhatsApp