Başbakan açıkladı: İşbirliği Konseyi kuruluyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ile Sırbistan arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına karar verdiklerini açıkladı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da Türkiye-Sırbistan İş Forumunda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, iki ülke ilişkilerinin sağlam bir temelde ilerlediğini söyledi. Sırbistan’ın ikinci büyük turizm müşterisinin Türkiye olduğunu ama bu sayının artması gerektiğini belirten Davutoğlu, hızlı treni Sofya ve Selanik üzerinden Belgrad’a ulaştırmak istediklerini de kaydetti.

İş adamlarına seslenen ve iki ülke başbakanının da arkalarında olduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye ile Sırbistan arasındaki dostluğun Balkan barışının omurgası olarak ele alınmasını istedi. Davutoğlu, “Siyasiler ne kadar çok karar alırlarsa alsınlar, eğer iş adamları bu iradeyi hayata yansıtmazsa bu kararlar kağıt üzerinde kalır. Sizlerin Türkiye ile Sırbistan’ın önünü açmasını bekliyoruz. Daha etkin bir ulaşım, daha çok ticaret ve enerji işbirliğine gidelim” diye konuştu.

YÜKSEK DÜZEYLİ İŞBİRLİĞİ KONSEYİ KURULUYOR

Sırp mevkidaşıyla Türkiye ile Sırbistan arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi kurulmasına karar verdiklerini açıklayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, bu kapsamda iki başbakanın eş başkanlığında bakanların katılımıyla hükümetler arası toplantı yapacaklarını söyledi. Başbakan, “Bugün aldığımız kararla önemli tüm bakanlıklarımızın katılacağı böyle bir mekanizmayı başlatıyoruz” dedi.

Google+ WhatsApp