Balkan Karate Şampiyonası´nda 8 Madalya

Makedonya´nın ev sahipliği yaptığı 16. Balkan Karate Şampiyonası´nda Türkiye´yi temsil eden Büyük Kadınlar Karate Milli Takımı, 11 sporcuyla mücadele verdiği organizasyonda 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz

Makedonya´nın ev sahipliği yaptığı 16. Balkan Karate Şampiyonası´nda Türkiye´yi temsil eden Büyük Kadınlar Karate Milli Takımı, 11 sporcuyla mücadele verdiği organizasyonda 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.
Balkan ülkeleri arasında gelenek halini alan Balkan Karate Şampiyonası, 18-19 Ekim tarihlerinde Makendonya´da yapıldı. Ohrid kentinin ev sahipliği yaptığı 16. organizasyonda Türkiye´yi Büyük Kadınlar Milli Takımı temsil etti. Balkan Karate Federasyonları Birliği´ne (KFB) üye ülkelerden dokuzunun yer aldığı şampiyonada 88 kadın, 113 erkek sporcu mücadele etti. 11 sporcuyla şampiyonaya katılan Büyük Kadınlar Milli Takımı, şampiyonayı 3 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya ile tamamladı. Ev sahibi Makedonya´nın 5 altın ve 2´şer gümüş ve bronz madalya ile genel sıralamanın zirvesinde yer aldığı organizasyonda Milli Takım, Sırbistan´ın ardından üçüncü basamakta yer aldı.

KUMİTE TAKIMI´NDAN ALTIN MADALYA
Biljana Spor Salonu´nda yapılan şampiyonada Türkiye´nin altın madalyaları kumite 68 kiloda Merve Çoban, 68 kiloda Meltem Hocaoğlu ile Büşra Tosun, Tuba Yakan, Buse Avcu ve Meltem Hocaoğlu´ndan oluşan Kumite Takımı´ndan geldi. Türk finalinin yaşandığı kumite 68 kiloda Meltem Hocaoğlu´na kaybeden Buse Avcu ile 50 kiloda Serap Özçelik gümüş; 61 kiloda da Merve Baltay bronz madalyanın sahibi oldu.

KATA´DA 2 GÜMÜŞ MADALYA
Kata dalında mücadele veren Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve Gizem Şahin´den oluşan kata takımı, finalde ev sahibi Makedonya´ya kaybederek Balkan ikincisi oldu. Ferdi Kata´da yarışan Dilara Bozan, takım Kata´daki başarısını tekrarladı. 17 yaşındaki genç sporcu, ikincilik kürsüsüne çıkarak gümüş madalyayı boynuna astı.

BAŞKANDAN TEBRİK
Milli sporcular ile Makedonya´ya giden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Dünya Karate Şampiyonası öncesi kadın sporcuları performanslarından memnuniyet duyduğunu belirterek, antrenörleri ve Türkiye´yi başarıyla temsil eden sporcuları tebrik etti.
(GY-SK-S)

20.10.2014 14:42:04 TSI

Google+ WhatsApp