Balık fiyatları altını solladı

Denizlerde genel av yasağının kalkmasına sayılı günler kala balık fiyatları tavan yaptı. Gram altın 102 liraya alıcı bulurken, kaya barbunu 120 liralık fiyatıyla el yakıyor.

1 Eylül’de kalkacak denizlerde genel av yasağı, balıkçı esnafında büyük bir beklenti oluşturdu. Yasağın kalkmasına kısa bir süre kala balık fiyatları yükselince, esnafın kâr oranı düştü. Kaya barbununun kilo fiyatı 120 TL’ye çıkarken, 102 TL’den satılan gram altını solladı. Balık fiyatlarının bu kadar yükselmesinin ardında mevsim nedeniyle talep yoğunluğu ve av yasağı nedeniyle balık miktarının az olması yatıyor.

SARDALYA 30 TL
İzmir'deki Güzelbahçe balıkçı barınağında esnaflık yapan Nihat Gördük, ilginin çok olduğunu ancak yüksek fiyat nedeniyle daha az kâr ettiklerini söyledi. Balıkçı esnafı Ahmet Uğur Süslü de av yasağının kalkmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini belirterek, “Yaz olması ve tatilcilerin burada olması nedeniyle arz ve talep yüksek. O yüzden fiyatlar suni olarak şişiyor. Balık pahalı olduğu için çok kâr koyamıyoruz. Normalde 5-6 lira olan sardalya 30 liraya çıktı. Biz bu sene kilosu 25 liraya sardalya aldık” dedi.

MEVSİM BALIĞI SARDALYA
Av yasağının göz önüne alınarak fiyatların normal olduğunu savunan balıkçı Emin Atsungur da barbun ve sardalya cinsi balıkların fiyatını yüksek olarak yorumladı. Av yasağının kalkmasıyla birlikte barbunun fiyatının 40 TL’ye, sardalyenin 5 TL’ye kadar düşeceğini öne süren Atsungur, “Balık kıt o da fiyatlara yansıyor. Şuan mevsim balığı sardalye. Yenecek en güzel balık sardalya ama o da şuan az çıkıyor” diye konuştu.

Google+ WhatsApp