Bakan Yılmaz, Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye´nin hesabını, kitabını iyi yaptığını kaydederek, "Türkiye, hiçbir zaman maceralara girmez" dedi. AK Parti Malatya İl Teşkilatı´nın Danışma Meclisi toplantısın

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye´nin hesabını, kitabını iyi yaptığını kaydederek, "Türkiye, hiçbir zaman maceralara girmez" dedi.
AK Parti Malatya İl Teşkilatı´nın Danışma Meclisi toplantısına katılmak ve bir dizi açılışlarda bulunmak amacıyla Malatya´ya gelen Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye´nin Suriye´ye müdahale edip etmeyeceği yönündeki soruya Bakan Yılmaz, "Türkiye, hesabını, kitabını her zaman iyi yapar. Hiçbir zaman maceralara girmez. Uluslararası hukuk çerçevesinde ve dünyayla birlikte hareket eder" cevabını verdi.
Yılmaz, üniversitelerde yaşanan olaylarla ilgili ise, "Türkiye, hiçbir zaman kamu düzeninin bozulmasına müsaade etmez. Bu konularla ilgili geniş tartışmalar, istişareler yapıldı. Bakanlar Kurulumuzda bütün hadiseler değerlendirildi. Birtakım yeni çalışmalarımız var. Biz bir taraftan demokratik standartlarımızı ve Avrupa Birliği (AB) standartlarımızı koruyup, geliştireceğiz. Ama bir taraftan da kamu düzenimizi geliştirmek, güçlendirmek içinde gereken neyse onu yapacağız" ifadelerini kullandı.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ TALEPLERİNİ İLETTİ
Öte yandan Malatya İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi´nde eğitim gören 3 bayan öğrenci Bakan Yılmaz´a, çiçek takdim ederek, pedagojik formasyonla ilgili destek istedi. Bakan Yılmaz, üniversite öğrencilerini dinleyerek, "Pedagojik formasyon ile ilgili ben bir bilgi almıştım. Daha önceden bir arkadaş bana ulaştı. O konuda bana verilen bilgi, ´kontenjan neyse bölümleri eşit ağırlıkla dağıtıyoruz" dediler. Ama bir farklı uygulama varsa ona bakarız ve bizde müdahil olmaya çalışırız" dedi.
(FD-AŞ-Y)

18.10.2014 12:39:46 TSI

Google+ WhatsApp