Bakan Yılmaz, Birlik Vakfını Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Türkiye´nin önünü kesmek ve çeşitli tuzaklar kurmak isteyenleri de görüyorsunuz. Bunlara k

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Türkiye´nin önünü kesmek ve çeşitli tuzaklar kurmak isteyenleri de görüyorsunuz. Bunlara karşı en büyük çaremiz, birliğimizi ve beraberliğimizi artırmak, kardeşliğimizi güçlendirmek ve geleceğe böylece yürümek" dedi.
Birlik Vakfı Malatya Şubesini ziyaret eden Yılmaz´ı, vakıf başkanı Sadi Ergül ile yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyaretinde konuşan Yılmaz, "Kamu, özel sektör ve sivil toplumla, insani kalkınmayı ancak birlikte başarabiliriz. İnşallah önümüzdeki dönem bunu çok daha güçlü bir şekilde yapacağız. Türkiye, 2023 vizyonuna doğru yürürken, sadece kamu ile yürümeyecek. Özel sektörü ve sivil toplumuyla, hep birlikte inşallah o hedeflerimize yürüyeceğiz. Yerel yönetimlerimizin de desteğiyle bunu hep birlikte başaracağız inşallah" diye konuştu.

"SİVİL TOPLUMA BÜYÜK ROL DÜŞÜYOR"
Bakan Yılmaz, birlik ve beraberlik konusunda sivil topluma büyük rol düştüğünü kaydederek, "Her zamankinden çok şu anda birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız var. Farklı etnik kökenlerden, mezheplerden, siyasi anlayışlardan da olsa, aynı topraklar üzerinde birlik, beraberliğimizi, tarihimizle birlikte sağlayıp, geleceğe yürümemiz gerekiyor. Ve bunda da içinde bulunduğumuz bölgenin ne kadar zor bir bölge olduğunu ve ne kadar riskler taşıdığını hepiniz görüyorsunuz. İçeride, dışarıda Türkiye´nin önünü kesmek ve çeşitli tuzaklar kurmak isteyenleri de görüyorsunuz. Bunlara karşı en büyük çaremiz, birliğimizi ve beraberliğimizi artırmak, kardeşliğimizi güçlendirmek ve geleceğe böylece yürümek. Bu anlamda da sivil topluma büyük rol düşüyor" şeklinde konuştu.

"ONLAR NE YAPMAYA ÇALIŞIYORSA, TAM TERSİNİ YAPMALIYIZ"
Yaşanan hadiselere de değinen Yılmaz, "Geçtiğimiz günlerde birtakım hadiseler yaşadık. Onları yapmaya çalışanlar, kardeşliğimizi bozmaya çalışıyor. Bizi birbirimizden uzaklaştırmaya çalışıyor. Çeşitli kesimler arasında düşmanlık ve nefret tohumları ekmeye çalışıyorlar. Biz onlar neyi yapmaya çalışıyorsa, onun tersini yapmalıyız. Birtakım şiddet hadiseleriyle, provokasyonlarla ne yapmaya çalışıyorlarsa, çok şuurlu olmamız lazım. Neyi amaçladıklarını çok iyi analiz etmeliyiz. Ve o amaçlarının tam tersine hareket etmemiz lazım" dedi.
(FD-AŞ-Y)

18.10.2014 16:47:43 TSI

Google+ WhatsApp