Bakan Özhaseki: “Osmanlı da Bizim Selçuklu da Bizim Cumhuriyet de Bizim”

Bakan Özhaseki: “Osmanlı da Bizim Selçuklu da Bizim Cumhuriyet de Bizim”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Talas Abdülhamid Han Camii’nin açılış törenine katıldı.
 
Açılışta konuşan Bakan Özhaseki, “Öncelikle hayırlı olsun. Bu caminin yapımına vesile olan herkesten Allah razı olsun. Bir Allah dostunun sohbetinde dinlemiştim. Şöyle diyordu: ‘Eğer birinin kazancının haram mı helal mi olduğunu anlamak istiyorsanız, harcadığı yerlere bakın’ Burada da bunu görüyoruz.” dedi.
 
Abdülhamid Han ile ilgili ne kadar yazılmış eser varsa okumaya çalıştığını ifade eden Özhaseki, “Abdülhamid Han Hz. 33 yıl boyunca bizim hakim olduğumuz dünyada bize hakanlık yapmış. Kendi ifadesiyle bir tek devlet işine dahi abdestsiz imza atmamış. Fakat çok büyük haksızlıklara uğramıştır.” ifadelerini kullandı.
 
“Osmanlı ve Selçuklu bizim geçmişimiz, onları kuranlar da bizim ecdadımız. Cumhuriyet de bizim bugünümüz ve geleceğimiz.” diyen Özhaseki konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Bugün neden Türkiye Cumhuriyetine yönelmiş batıdan bunca düşman tavır var ki. Niye bizim resmi ve aleni gözüken hükümetimize onun Başbakanına ve Cumhurbaşkanına kapılar açılmaz da bu cumhuriyeti yıkmak isteyen teröristlere, canilere kapılar açılır da oralarda gösteriler yaptırırlar ki. Ey batı, hani siz medeniydiniz, hani siz sivil iradeden yanaydınız, hani siz seçimle işbaşına gelen insanların yanındaydınız ve siz darbelere karşıydınız ne oldu?
 
15 Temmuz’da bu alçakların, FETÖ’cü hainlerin yapmış oldukları kötülükler karşısında bile 249 şehidimiz için geçmiş olsun diyemediniz ve hala teröristlerin yanında yer alıyorsunuz, hala onları korumaya devam ediyor ve hala Türkiye aleyhine en büyük kötülüğü yapan o terörist FETÖ’cülere kucak açıyorsunuz. Cumhurbaşkanımızın Türk vatandaşlarla toplanmasına karşı çıkıyorsunuz. Ne farkı var dün Abdülhamit Han’a kötülük edenlerin bugün kötülük edenlerden ne farkı var size göre. Emin olun hiçbir farkı yok. Dün de batı böyleydi, bugünde batı böyle. “
 
PKK’lılara karşı verilen mücadeleyi de anlatan Özhaseki, “PKK’lı teröristlerin bir daha ses çıkaramaması için çok büyük bir operasyon yapıldı. Şehir, ilçe ve köylerde kalmadılar şimdi de dağlar temizleniyor. Bir daha da ayağa kalkamayacaklar.” dedi.
 
Türkiye olarak geçtiğimiz bir yıl içerisinde birçok badirelerden geçildiğini hatırlatan Bakan Özhaseki, bir yandan hain FETÖ’cü teröristlerle bir yandan alçak PKK’lı teröristlerle bir yandan da Suriye’deki gruplarla mücadele edildiğini kaydetti.
 
Etrafımız yanarken Türkiye’nin ayakta olduğunu kaydeden Özhaseki, konuşmasını şöyle sonlandırdı:
 
“Bu dönemde Allaha şükürler olsun, dik duran bir liderimiz var. O liderimiz sayesinde başımız dik duruyoruz. Büyümede Avrupa birincisiyiz, Dünya’da da üçüncüsüyüz daha da iyiye doğru gidiyoruz.”

Google+ WhatsApp