Bakan Kılıç, Passolig Satışlarından Memnun

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye genelinde şu ana kadar 400 bini aşkın Passolig kartı satıldığını ama kart alıp da maça gitmeyenlerin sayısının yüksek olduğunu söyledi. Bir takım

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye genelinde şu ana kadar 400 bini aşkın Passolig kartı satıldığını ama kart alıp da maça gitmeyenlerin sayısının yüksek olduğunu söyledi.
Bir takım ziyaret ve incelemeler için Bursa´ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Timsah Arena Stadyumu´nda yaptığı açıklamada, 400 bini aşkın Passolig kartı satıldığını ama kart alıp da maça gitmeyen taraftar sayısının yüksek olduğunu söyledi. Passolig kartı başvurusunun her geçen gün arttığını ifade eden Kılıç, "Kulüpler bazında baktığınız zaman daha az ve fazla e-bilet satmış olan var. Ancak şunu da görüyoruz ki bazı durumlarda satılmış olan bilet ile stada gelen seyirci arasında çok fark var. İsim vermeden söyleyeceğim. Ama rakam olarak 50 bin Passolig satan bir kulübümüzün maçına 10 bin taraftar geliyor. O zaman bu taraftar azaldı söylemi başka şeyden de olabilir. Bunlarında irdelenmesi gerekiyor" dedi.
Bakanlık olarak en önemli çalışmalarından birisinin spordaki şiddetin önüne geçmek olduğunu belirten Kılıç, "Spordaki şiddetten hepimiz rahatsız oluyoruz. Bütün spor camiası içerisinde baktığımız zaman ve spor otoriteleri ile konuştuğumuz zaman ortak akıl olarak geldiğimiz nokta hepimiz spordaki şiddete karşıyız. Şiddeti önlemek içinde yapmamız gereken bazı şeyler var. Passolig kartı da bunlardan bir tanesidir. Ben inanıyorum ki önümüzdeki zaman içerisinde artık tribünlerimizde ailelerin beraber geldiğini ve ailecek sosyal aktivite olarak düşündüğünü göreceğiz. Çünkü Timsah Arena Stadyumu´na yakışan güzellik burada bütün toplumu hep berabere gereken takımlarını desteklemesidir" diye konuştu.
(AÇ-TK-S)

17.10.2014 13:20:51 TSI

Google+ WhatsApp