Bakan Işık, Kartepe´deki Sel Bölgelerinde İncelemelerde Bulundu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli´nin Kartepe İlçesini etkisi altına alan ve maddi hasara sebep olan aşırı yağışlar ardından bölgede bir dizi incelemelerde bulundu. Yoğun yağış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli´nin Kartepe İlçesini etkisi altına alan ve maddi hasara sebep olan aşırı yağışlar ardından bölgede bir dizi incelemelerde bulundu.
Yoğun yağış sonrası selden hayatı olumsuz etkilenen Kartepelilerin durumu hakkında bilgi almak için ilçeye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez´in rehberliğinde bölgede incelemelerde bulundular.
Son yılların en büyük yağışını alan Kartepe´de aşırı yağışın etkisi altında kalan bölgelerde hayat normale dönerken, başta Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Valiliği olmak üzere ilgili devlet kurumlarının gayretli çalışmaları ile de vatandaşların mağduriyetleri giderilmeye çalışılıyor. Sel sonrası oluşan bölgede inceleme yapmak üzere selden hasar gören yerlerde incelemeye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık beraberindeki heyet ile Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez´i makamında ziyaret ederek, "Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın" temennisinde bulundu.
Başkan Üzülmez, bir dizi incelemede bulunmak için sel bölgesine gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve beraberindeki heyete, Emekevler mahallesi, Acısu, Eşme başta olmak üzere ilçede aşırı yağışlardan olumsuz etkilenen bölgelerde eşlik ederek son durum hakkında bilgi verdi. Başkan Üzülmez, Bakan Işık ve beraberindeki heyetle birlikte Acısu ve Eşme bölgesinde sel nedeniyle evleri zarar gören vatandaşlarla sohbet etti. Can kaybı yaşanmamasının en büyük teselli olduğunu belirten Bakan Işık, 100 yılda görülebilecek derecede çok şiddetli ve lokal bir yağış olduğunu belirterek, "Bu yağış vesilesiyle bu bölgenin altyapısının mutlaka tekrar elden geçirilmesi gereği bir kez daha ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyemizin yetkilileriyle görüştük. En kısa sürede projelerinin revize edilip bir daha çok büyük bir felaket olmadıktan sonra yağışların bölgelerimizi etkilememesi için gereken tedbir alınacak" dedi.
Ciddi maddi kaybın olduğunu dile getiren Işık, telafi edilmesi noktasında ilgili kurumlarla görüşüldüğünü, elden gelen bütün devlet desteğinin verileceğini vurguladı. Hasar Tespit Komisyonunun zarar gören evleri dolaşarak hasar tespitlerini yaptığını aktaran Işık, "Şu ana kadar 200´e yakın müracaat oldu. Alınan başvurular ilgili birimlere aktarılıyor ve çalışmalar titizlikle yürütülüyor" diye konuştu.
(GY)

29.10.2014 17:15:31 TSI

Google+ WhatsApp