Bakan Elvan: "hdp´nin Bu Yeni Vesayet Anlayışına İzin Vermeyeceğiz"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yıllardır vesayetlere karşı mücadele ettiklerini ifade ederek, "Bugün Güneydoğu´da HDP, yeni bir vesayet anlayışı oluşturmaya çalışıyor. Vatandaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yıllardır vesayetlere karşı mücadele ettiklerini ifade ederek, "Bugün Güneydoğu´da HDP, yeni bir vesayet anlayışı oluşturmaya çalışıyor. Vatandaşı, iş adamlarını orada tehdit ediyorlar. Yaktılar, yıktılar. Halk üzerinde oluşturmak istedikleri vesayete kesinlikle izin vermeyeceğiz ve verilmeyecek" dedi.
Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Mersin´e gelen Ulaştırma Bakan Lütfi Elvan, AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. İl Başkanlığı´nda gerçekleşen toplantıya Elvan´ın yanı sıra, AK Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt, İl Başkanı İsmail Taşpınar ve partililer katıldı. İl Başkanı Taşpınar´ın konuşmasının ardından partililere seslenen Bakan Lütfi Elvan, yaptıkları tüm hizmetlerle yetinme lükslerinin olmadığını söyledi.

"GELİŞMİŞ BİR TÜRKİYE´NİN TACI VE TAHTI HUZUR VE GÜVENLİKTİR"
Hedeflerinin sadece insanları refah içinde yaşatmaktan ibaret olmadığını belirten Elvan, "Elbette refah önemli. Ama sadece refah diyemeyiz. Türkiye´nin gelişmesi ve milletimizin refahı yükselmesi huzur ve güvenlikle taçlanmadığı taktirde bir anlam taşımayacaktır. Gelişmiş bir Türkiye´nin tacı ve tahtı huzur ve güvenliktir. Bu konuda asla tavize ve zafiyete tahammülümüz yoktur, olmayacaktır. Ülkemizin düzen ve huzuru, milletimizin iç ve dış güvenliği en öncelikli sorunumuzdur. Türkiye dünyanın en stratejik topraklarına sahiptir. Etrafımız kordon bir halde çevrilmiş durumdadır. Sınırlarımızın ötesi kan ve barutla kavrulurken şer mihraklar ülkemizde de kaos oluşturmak istemektedirler. Şer mihrakların çirkin emellerine karşı hepimiz uyanık olmak zorundayız. Bu konuda ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

"ÜLKEMİZİN HUZUR VE GÜVENLİĞİNE HİÇ KİMSE ÇİRKİN ELLERİNİ UZATAMAZ"
Yaptıkları çalışmalarda asla hukuk yolundan sapmayacaklarını vurgulayan Elvan, "Amacımız dünyanın en yüksek standardında insan hak ve özgürlüklerine sahip bir Türkiye yaratmak. Kişilik hakları hiçbir neden ve gerekçe ile ihlal edilmeyecektir. Buna yönelik her türlü hukuki önlemleri de alacağız. Bununla birlikte ülkemizin huzur ve güvenliğine hiç kimse çirkin ellerini uzatamaz. Kamu düzenini temin etmeye yönelik olarak gerekli bütün tedbirleri aldık ve bundan sonrada almaya devam edeceğiz. Türkiye´de yaşanan her ferdin hakları, güvenliği ve huzuru refahından daha önceliklidir. Bu nasıl bir vahşettir ki kurban eti dağıtmak için sokağa çıkan gencecik bir genç insanı katlediyorlar. Ambulansları yakıyorlar. Kızılay´a kan toplayan araçları yakıyorlar. Kamu mallarını talan ediyorlar. İnsanlarımızın ekmek kapılarını yakıp yıkıyorlar. Alın terlerini el emeği göz nuru mülklerine saldırıyorlar ve talan ediyorlar" şeklinde konuştu.

"BUNLARI YAPANLAR YARGI KARŞISINDA MUTLAKA HESABINI VERECEKLERDİR"
Son dönemlerde yaşanan olaylara göz yummalarının mümkün olmadığının altını çizen Elvan, "Bunları yapanlar yargı karşısında mutlaka hesabını vereceklerdir. Böyle mandallıkların bir daha ortaya çıkmaması içinde ne gerekiyorsa yapacağız. Bizi polis devletine yönelmekle suçluyorlar. Bunları söyleyenler ya çok cahiller ya da bunu art niyetli olarak söylüyorlar. Asıl hukuk düzeni tesis edilmez ise hukuk devleti yara alır. Hukuk devletini hakim kılmaya çalışıyoruz. Hiçbir gerekçe ve sebep ülkemizin demokratik standartlarından ödün vermemize neden olamaz. İnsan hakları ve kişilik hakları bizim için her şeyden kutsaldır ve önemlidir. Bizde bu nedenle insan hakları ve kişilik haklarının güvence altına almak için hukuki güvencelere yöneliyoruz. Hukuk hepimizin sığınacağı yegane kapı olmalıdır. Hukuk kapısından başka kapıları arayanları Türkiye çok gördü. Artık bir daha hukuk ve meşrutiyet dışı bir yol hiç kimse için çıkış kapısı olarak görülmeyecektir. Türkiye hukuk devletidir ama hukuk herkesi bağlayacaktır. Hukuken imkan vermeyen hiçbir davranış hiç kimse için hoş görülmesi gereken bir davranış olarak görülmeyecektir" ifadelerin kullandı.

"HDP´NİN VESAYET ANLAYIŞINA İZİN VERMEYECEĞİZ"
Yıllardır vesayetlere karşı mücadele verdikleri kaydeden Elvan, "Son derecede başarılı olduk. O vesayet odaklarına karşı kararlı dik duruşumu sergiledik ve tek bir sesin ancak ve ancak milletin sesi olabileceğini söyledik. Ama bugün Güneydoğu´da HDP, yeni bir vesayet anlayışı oluşturmaya çalışıyor. Vatandaşı orada tehdit ediyorlar. İş adamlarını tehdit ediyorlar. Gördünüz yaktılar, yıktılar. Biz bu yeni vesayet anlayışına izin vermeyeceğiz. Kendileri vesayetten şikayetçiydi. Ama bugün onlar halk üzerinde vesayet oluşturmaya çalışıyorlar. Halk üzerinde oluşturmak istedikleri vesayete kesinlikle izin vermeyeceğiz ve verilmeyecek" dedi.
Elvan´ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
(KRY-AŞ-Y)

18.10.2014 16:50:47 TSI

Google+ WhatsApp