Bakan Albayrak: 23 yıl sonra Borsa İstanbul'da endekslerden iki sıfır atıyoruz

Bakan Albayrak: 23 yıl sonra Borsa İstanbul'da endekslerden iki sıfır atıyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "23 yıl sonra Borsa İstanbul'da endekslerden iki sıfır atıyoruz, sadeleşiyoruz. Tüm yatırımcılarımıza hayırlı olsun" dedi. Ayrıca Albayrak, ekonominin adım adım yeniden yükseldiğini, Türkiye ekonomisi üzerine yapılan kötümser tahminlerin yine boş çıkacağını söyledi.

Bakan Albayrak, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Yeni bir dönem, yeni bir hafta, yeni bir başlangıç. 23 yıl sonra Borsa İstanbul’da endekslerden iki sıfır atıyoruz, sadeleşiyoruz. Tüm yatırımcılarımıza hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

'EKONOMİMİZ ADIM ADIM YENİDEN YÜKSELİYOR'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ekonominin adım adım yeniden yükseldiğini, Türkiye ekonomisi üzerine yapılan kötümser tahminlerin yine boş çıkacağını söyledi.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ekonomimiz adım adım yeniden yükseliyor. Güven endekslerinin Temmuz'da aylık bazda; hizmet sektöründe yüzde 20,2, perakende ticarette yüzde 9,6 ve inşaat sektöründe yüzde 11,6 yükselmesi sevindirici. Türkiye ekonomisi üzerine yapılan kötümser tahminler inşallah yine boş çıkacak" dedi.

'REEL KESİM GÜVEN ENDEKSİ DE 8,1 PUAN ARTARAK 100,7 SEVİYESİNE ÇIKTI'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sektörel güven endekslerindeki artışın ardından reel kesim güven endeksinin de 8,1 puan artarak 100,7 seviyesine çıktığını duyurdu.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Temmuz verilerine maşallah. Sektörel güven endekslerindeki artışın ardından reel kesim güven endeksi de 8,1 puan artarak 100,7 seviyesine çıktı. Kapasite kullanım oranı da temmuzda 4.7 puan artarak yüzde 70.7’ye yükseldi. Çarkları hep beraber daha hızlı çevirelim" dedi.

Google+ WhatsApp