Bahçeli: 'Hainlere destek veren zihniyete çocuklarımızı emanet edemeyiz'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terör olayları kapsamında sürdürülen operasyonların durdurulması için akademisyenlerin imza toplamasına ilişkin,"Özellikle uyarmak istediğim konu, hainlere destek veren ve büyük çoğunluğu araştırma görevlisi ve yardımcı doçent olarak sıfat taşıyanların üniversiteye nasıl girdiklerinin araştırılması lazım" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ATO Congresium'da düzenlenen kitap fuarını gezdi. Burada kendi kütüphanesi için kitaplar satın alan Bahçeli, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Sultanahmet Meydanı'ndaki patlamaya ilişkin sorusuna Bahçeli, "Sultanahmet'te meydana gelen hain saldırı üzerinde MHP genel Başkanı olarak yazılı açıklama yapmıştım, onun üzerinde söylenecek söz fazla yoktur. Her konu açıkça ifade edilmiştir. Türkiye, artık bir terör alanı haline çevrilmek istenmektedir. Gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda hükümete çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Çok kısa bir süre içerisinde failinin birisinin yakalanmış olması hükümetin bu konudaki hassasiyetinin de işareti olmuştur. İnşallah, bundan sonra böyle olaylar ülkemizde hiçbir şart altında olmasın. Bu bakımdan Suruç'ta başlayan Ankara'da devam eden ve Sultanahmet'te de sürdürülmek istenen terör saldırılarını, bomba cinayetleri sürecini artık kesin olarak durdurmak lazım. Türk hükümeti bu konuda üzerine düşeni yapmak durumundadır, bunu da bekliyoruz kendilerinden" cevabını verdi.

Başka bir gazetecinin, "Bazı akademisyenlerin terör olaylarını eleştiren bildirisi vardı, siyaset cephesinden destek de tepkiler de vardı, sizin yorumunuz ne olacak?" sorusunu Bahçeli, "Siyaseten teröre ve özellikle Güneydoğu Anadolu'da hazin ve cani tavrı karşı ne siyasi partilerden ne de aydınlardan hiçbir şekilde bir destek görülmemesi lazım. Siyasi partiler bu anlayıştan vazgeçmeli. Aydınlar bu ülkenin evlatlarıysa ülkeyi yıkmaya yönelik felakete karşı aydınlatıcı ve sahip çıkıcı bir uslüp olması lazımdır. Üniversitelerimizde hainlere destek veren zihniyete çocuklarımızı emanet edemeyiz, onun için YÖK'ün üzerine düşeni yapması ve ayrıca da üniversite rektörlerinin bu konuda hassas olmaları lazım. Özellikle uyarmak istediğim konu, hainlere destek veren ve büyük çoğunluğu araştırma görevlisi ve yardımcı doçent olarak sıfat taşıyanların üniversiteye nasıl girdiklerinin araştırılması lazım" şeklinde cevapladı.

Öte yandan, Bahçeli fuarda yer alan stantların büyük çoğunluğu gezdi. Tarihçi İlber Ortaylı'nın tüm kitaplarını satın almak istediğini belirten Bahçeli'nin, Türk-Rus İlişkileri, Atütürk Dönemi Türk Dış Politikası kitaplarını satın alması da dikkat çekti. 

Google+ WhatsApp