Azelkule´de Satışlar Metreküple

Azel Gayrimenkul´un Konutkent´te yaşama geçirdiği Azel Kule´nin inşaatı ve satışında metrekare değerinden çok konut alanının tavan yüksekliği ile çarpılmasıyla elde edilen "metreküp" değeri esas alını

Azel Gayrimenkul´un Konutkent´te yaşama geçirdiği Azel Kule´nin inşaatı ve satışında metrekare değerinden çok konut alanının tavan yüksekliği ile çarpılmasıyla elde edilen "metreküp" değeri esas alınıyor.
Geleneksel Türk mimarisinde önemli bir yer tutan yüksek tavanlı konutlar, arsa maliyetleri ve diğer ekonomik kaygılar yüzünden uzun yıllar göz ardı edildi. Tavan yüksekliğini düşük tutup daha fazla kat çıkmayı tercih eden anlayış, son 30 yıldır konut sektöründe egemen oldu. Bu süre içinde neredeyse yok denecek kadar az görülen yüksek tavanlı konut projeleri, ekonomik gücü yüksek, nitelikli konut üretmeyi hedefleyen firmalarca hayata geçirilmeye başlandı. Ankara´da lüks konutların gelişim aksı olan batı girişinde konut kulesi ve işyerlerinden oluşan karma projeyi hayata geçiren Azel Gayrimenkul de maliyet artışını ikinci plana itip kat yüksekliğini 3,40 metrede tutarak, rakip lüks konut projelerinin bir adım önüne geçmeyi hedefliyor.
Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, AzelKule´de yüksek tavandan dolayı ortaya çıkan maliyetteki artışı kar oranlarını düşük tutarak fiyatlara yansıtmamaya çalıştıklarını belirterek, "Bugün inşaat sektöründe tavan yüksekliği 2.5, 2.7 metre civarında iken, AzelKule´de 3,40 metre olarak uyguladık. Satışlarda da metreküp değerimizi ön plana çıkarıyoruz. Bol ışıklı yaşam alanlarına ağırlık vererek insanları evlerinde psikolojik olarak da rahatlatmayı hedefliyoruz. Projemizden konut alanların tercih nedeni arasında tavan yüksekliğini de göstermesi, ne kadar doğru bir karar aldığımızı gösteriyor. Tavan yüksekliğinin yanı sıra 90 metrekareye ulaşan geniş terasları, tavandan tabana cam kullanılması, projenin diğer dikkat çekici yönleri´´ diye konuştu.
Psikologların da önerdiği tavanı yüksek daireler ışığı daha fazla aldıklarından göz yanılmasına bağlı olarak aynı metrekareye sahip alçak tavanlı dairelerden çok daha büyük algılanıyor. Böylece içinde yaşayanlara ferahlık ve rahatlık duygusu veriyor, kapalı alanda kıstırılmış, kapanmış olma hissinden uzaklaştırıyor. Yüksek tavanlı konutlar, insanın duygusal olarak da huzurlu ve mutlu olmasına imkan tanıyor.

EVİN METREKÜPÜ NASIL HESAPLANIR?
Bir evin metreküpünün hesaplanması oldukça basit. Metrekare olarak bilinen alanın tavan yüksekliği ile çarpılmasıyla konutun metreküp değeri bulunuyor. 100 metrekare alanlı, 2,5 metre tavan yükseklikli bir evin hacmi 250 metreküpe denk geliyor.. Tavan yüksekliği 3 metre olduğunda ise hacim 300 metreküpe çıkıyor.
(BC-CC-E)

22.10.2014 12:38:35 TSI

Google+ WhatsApp