Ayvalık 3. Uluslararası Film Festivali Sona Erdi

Balıkesir´in Ayvalık Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen 3. Film Festivali sona erdi. Sanat Fabrikası´nda düzenlenen kokteylle ödül alan filmlere ödülleri verildi. 4. gün süren festival boyunca

Balıkesir´in Ayvalık Belediyesi´nin katkılarıyla düzenlenen 3. Film Festivali sona erdi.
Sanat Fabrikası´nda düzenlenen kokteylle ödül alan filmlere ödülleri verildi. 4. gün süren festival boyunca 25 ülkeden 85 film gösterildi. Bu filmlerden ´Anıların Tadı-Dido Soturiyu belgeseli´ Yunanistan ve Türk halklarının kardeşliğini anlatırken, ´Daire´ filminin birçok sahnesinin Ayvalık´ta çekildiği öğrenildi. ´Eylülün Kadın Yüzleri´ ise, 1980 sonrası kadınların yaşadıklarını etkili bir dille anlattı.
Kurmacada 10, belgesel dalında 8 film yarıştı. Kurmaca dalında Soma-301 özel jüri ödülünü yönetmen Soner Sert´in çektiği `Baba´ filmi kazanırken, belgesel dalında jüri özel ödülü İspanya yapımı ´Mouda Mouda´ filmine, en iyi belgesel film ödülü ise ´Meğer´ adlı Türk belgesel filmine verildi.
Ayvalık Belediye Başkanvekili Nusret Taşan, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederken, şehirlerin tanıtımında bu gibi organizasyonların çok önemli rol oynadığını vurguladı.
Festival Koordinatörlerinden Erkan Cılak, organizasyonda birtakım sıkıntılar yaşadıklarını, yine de şartları zorlayarak destek olan Ayvalık Belediyesi, Ayvalık Ticaret Odası ve diğer sponsorlara teşekkür etti.
(ŞK-MŞ)

28.10.2014 17:42:37 TSI

Google+ WhatsApp