Ayaklarında poşetle okula gidiyorlar

Ayaklarında poşetle okula gidiyorlar

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı İncirlik Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan çocuklar okula gitmek için diğer yola göre 1,6 kilometre kısa olan tarla yolunu kullanıyor

Toprak yolun kış aylarında çamurla kaplı olması nedeniyle öğrenciler ayaklarına poşet geçirip engebeli yolu aşarak okula ulaşıyor.

Bayram Karadağ İlkokulu/Ortaokulu 1999 yılında eğitim-öğretime açıldı. İncirlik Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan çocuklar ise yıllardır 2 kilometrelik ana yolu kullanmak yerine 400 metre uzunluğundaki sebze ekili tarlanın içindeki yoldan okula gitmeye başladı.Zaman içerisinde bazı veliler çocuklarını servise yazdırırken maddi durumu iyi olmayan veliler ise çocuklarının çamurlu tarla yolundan okula gidip gelmelerine razı oldu. Kış ayı geldiğinde ise yağmurdan dolayı toprak yol çamurla kaplı olunca veliler çocuklarının ayaklarına poşet geçirerek okula gönderiyor.Bazı veliler çocukları ile birlikte tarla yolundaki engebeleri aşarken bazı çocuklar tek başına okula gidiyor. Yolda poşetleri parçalanan ve ayakları çamur olan çocuklar ise okul idarecilerinden uyarı alıyor.“Çok vahim durumdayız” - Çocuklarının her gün okula gitmek için zahmet çektiğini belirten veli Halime Beyrüz, “Başka yolumuz yok. Diğer yoldan gitmek için servise vermemiz lazım. Ona da durumumuz yok. 4-5 çocuğu okula giden veliler de var ve servis parasını verme şansları yok. Dar gelirli aileleriz hepimiz. Yollarımız çamur içerisinde. Okula perişan halde gidiyorlar.Okula çamurlu gidince yöneticilerden uyarı alıyorlar. Çok vahim durumdayız. Tarla sahiplerinden yeri geliyor laf yiyoruz. Bir an önce bizim yollarımızın yapılmasını istiyoruz” diye konuştu. Tarla yolundan giderken çocuklarının can güvenliği olmadığını belirten Beyrüz, “Sulama yapılırken çocuğum gidince çok korkuyorum. Başlarına ne gelecek korkusuyla bekliyorum akşama kadar” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp