Avukatların Baro Seçimleri Öncesi Yeni Yönetimden Beklentileri

Yaklaşık 12 bin avukatın görev yaptığı Ankara Borusu seçimleri, 18-19 Ekim tarihlerinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nde gerçekleştirilecek. Avukat İbrahim Avşar, seçim öncesi yeni yönetimden b

Yaklaşık 12 bin avukatın görev yaptığı Ankara Borusu seçimleri, 18-19 Ekim tarihlerinde Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nde gerçekleştirilecek. Avukat İbrahim Avşar, seçim öncesi yeni yönetimden beklentilerini anlattı.
Yedi grup ve bağımsız adayların katılacağı seçimlerde iki yıl süreyle görev yapacak baro başkanı, yönetim kurulu, denetim ve disiplin kurulu üyeleri belirlenecek. Seçimler öncesi avukatlık mesleğinde çözülmeyi bekleyen pek çok sorun olduğuna dikkati çeken Ankara Barosu avukatlarından İbrahim Avşar, meslek öncesi hukuk fakültelerinde, avukatlığa başlamadan önce yapılan staj esnasında ve meslekte çözülmeyi bekleyen birçok sıkıntı olduğunu dile getirdi. Seçilecek yeni yönetimden avukatlar olarak bu sıkıntılara el atmasını isteyen Avşar, avukatlık mesleğinin oldukça meşakkatli olduğunu belirterek, "Avukatlık sorumluk, bilgi, çalışma gerektiren, aynı zamanda oldukça onurlu bir meslektir. Sürekli olarak teknik ve bilgi olarak yenilenmek mecburiyetinde bulunulmaktadır. Öncelikle avukatların adliyede duruşma beklerken heba olan zamanların bir şekilde çözülmesi lazım. Taşra olsun, merkez olsun tüm adliyelerde avukatların kullanım alanları mesleğe yakışır ve huzurlu çalışma ortamının oluşturulması gerekir. Maalesef yargının sav, savunma ve karar mekanizmasındaki denge ve eşitsizlik on yıldan beridir çözülemiyor. Yargıda eşitlik ve hakkaniyet oluşturulması gerekiyor" dedi.
Avukatların yurt dışına çıkışlarının kolaylaştırılması ve yeşil pasaport hakkının kesinlikle bir an önce çıkarılması gerektiğini söyleyen Avşar, yeni baro yönetiminden avukatların beklentilerini şöyle sıraladı:
"Avukatların emeklilik ve sosyal hakları tamamı ile emsallerine göre eşit hale getirilmeli. Bunun için oluşturulan kaynak her vekalet ibrazında eklenen vekalet pulu bedelinin artırılarak burada oluşturulacak fonla kullanılması mümkündür. Hukuk ve yargılamada en önemli aydınlatıcı değer olan içtihatlara avukatların kolayca ulaşmasının sağlanması gerekir. Yüksek Mahkeme kararlarının (gizlilik kararı olanlar hariç) avukatların ulaşımına açılması hukuk sistemimizin gelişmesine, adil ve adaletli bir yargı sistemine ulaşmamıza mutlaka katkısı olacaktır."
(BA-CC-Y)

16.10.2014 14:48:46 TSI

Google+ WhatsApp