Aü Güzel Sanatlar Fakültesi Cumhuriyet Sergisi Başvuruları Başladı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen "Cumhuriyet Etkinlikleri" için hazırlıklar başladı. "Cumhuriyet Etkinlikleri" hakkında açıklama yapan Güzel Sanatlar

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından her yıl düzenlenen "Cumhuriyet Etkinlikleri" için hazırlıklar başladı.
"Cumhuriyet Etkinlikleri" hakkında açıklama yapan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, 27 Ekim 2014 Pazartesi günü, 12´ncisi gerçekleştirilecek Geleneksel Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında, alanlarında uzman akademisyenlerin katılımlarıyla, "Cumhuriyet´in Kazanımları ve Sanat" konulu bir panel ile akademisyen ve öğrencilerin eserlerinin yer alacağı iki karma sergi düzenleneceğini söyledi.
Prof. Sarı, geleneksel hale gelen Cumhuriyet Etkinlikleri´ndeki temel amacı ise şöyle açıkladı:
"1999 yıllından beri dünyanın her yerine sanatçı yetiştiren Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, her yıl düzenlenen Cumhuriyet Sergisi ile Cumhuriyet´in 91. yılında da Cumhuriyet ideallerinin farkındalığı ve sorumluluğu ile sanatsal bir dinamik oluşturmayı hedefliyoruz. Oluşturulan bu dinamizm ile ülkenin sanatsal ortamını şekillendirmeye, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlamayı istiyoruz."
Cumhuriyet Sergisi´nde plastik sanatların her dalından, her alandan sanat eserlerinin yer alacağını dile getiren Prof. Sarı, sergi ve panele katılmak isteyenlerin ayrıntılı bilgiye http://gsf.akdeniz.edu.tr/tr adresinden ulaşabileceğini kaydetti.
(SK-Y)

22.10.2014 16:50:15 TSI

Google+ WhatsApp