ATAM SİZE MİNNETTARIZ

ATAM SİZE MİNNETTARIZ

Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 87'nci yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Karaoğlu, "Dünyanın bir çok ülkesinden önce kadına değer verip seçme ve seçilme hakkını tanıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet,minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

AVRUPA ‘DA KADINLARA SEÇME SEÇİLME  HAKKINI VEREN İLK DEVLET TÜRKİYE CUMHURİYETİDİR

Kayseri Kadın İşbirliğini Geliştirme Derneği (KİGDER) Başkanı Dr. Sema Karaoğlu, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 87'inci yıldönümünde bir mesaj yayınladı. Karaoğlu,  "Türkiye dünyada kadına bu hakkı veren ilk devletlerin başında gelmektedir. Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında Avrupa, Amerika ve Asya’daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952 ve İsviçre’de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir" dedi.

TOPLUMUN BAŞARILI OLMASI KADINA BAĞLI

Devletlerin başarısının kadınlara verdiği önemle doğru orantılı olduğunu belirten Dr. sema Karaoğlu, "Toplumların başarılı olabilmesi için bütün organlarının çalışıyor olması gerekiyor. Kadınlarımız da toplumun en önemli bir parçasıdır.Kadınlarımızın toplumsal hayattan soyutlanması, toplumsal hayatta ötekileştirilmesi ve yok sayılması önemli bir organın işlevini yitirmesi anlamını taşır. O zamanda toplumsal ve devlet hayatında başarısızlıklar ortaya çıkar.Kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu durumu bütün devletlerden önce farketmiş ve kadına Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok devletten önce seçme ve seçilme hakkını kadınlara vermiştir. Bu Gazi'nin ileri görüşlülüğünü ve ortaya koyduğu vizyonu net bir şekilde bize göstermiştir" ifadelerini kullandı.

MİNNETTARIZ

"Bu hakkın dünyadaki bir çok ülkeden önce kadınına verilmesinin ardından Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın odağında yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz fedakârlıkların en yücesini yapmıştır" diyen Karaoğlu, "Kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar.Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Atam, biz kadınlara 1934 yılında Dünya'nın bir çok ülkesinden önce değer verdiğiniz için size minnettarız" dedi.

Google+ WhatsApp