Anamur´da İstinat Duvarı Çöktü

Mersin´in Anamur ilçesi Ören Mahallesi´nde bir sitedeki istinat duvarı aşırı yağış sonucu çöktü. Enkaz altında kalan 13 araç kullanılamaz hale geldi. Anamur´da aralıksız devam eden yağış beraberinde

Mersin´in Anamur ilçesi Ören Mahallesi´nde bir sitedeki istinat duvarı aşırı yağış sonucu çöktü. Enkaz altında kalan 13 araç kullanılamaz hale geldi.
Anamur´da aralıksız devam eden yağış beraberinde felaketi de getirdi. Ören Mahallesi´nde bulunan ve 1000 konutun yer aldığı bir yerleşim yerinde aşırı yağışlarla toprağın gevşemesi sonucu 60 metrelik istinat duvarı gece saat 02.20 sularında büyük bir gürültüyle çöktü.
Olay sonrası park halinde bulunan 13 araç tonlarca ağırlıktaki beton blokların altında kaldı. Kullanılamaz hale gelen araçların sahipleri büyük şok yaşadı. Dört metre yüksekliğindeki duvarın çöküşü sırasında can kaybı yaşanmaması teselli kaynağı oldu.
İstinat duvarı çöken bloğun bulunduğu bina çökme tehlikesine karşı dün gece boşaltıldı. Vatandaşların bazıları geceyi sokakta bazıları da komşularının yanında geçirdi.
Olay sonrası jandarma bölgede güvenlik önlemi aldı.
(SRT-SO-Y)

26.10.2014 18:15:38 TSI

Google+ WhatsApp