Amerikalı Gazetecinin Ölümü

IŞİD ve YPG güçlerinin Kobani´deki çatışmalarını takip etmek amacıyla bölgede bulunan Lübnan asıllı Amerikalı gazeteci Serena Shim´in ölümü, görev yaptığı televizyon kanalı tarafından ´şüpheli´ bulund

IŞİD ve YPG güçlerinin Kobani´deki çatışmalarını takip etmek amacıyla bölgede bulunan Lübnan asıllı Amerikalı gazeteci Serena Shim´in ölümü, görev yaptığı televizyon kanalı tarafından ´şüpheli´ bulundu.
İran´dan yayın yapan Press TV muhabiri Serena Shim (30) ile kameraman Judy Irish´i taşıyan otomobil, karşı yönden gelen beton mikseri ile çarpışmıştı. Kazada evli ve bir çocuk annesi olduğu öğrenilen Shim hayatını kaybetmiş, kameraman İrish ise yaralanmıştı.
Şanlıurfa´nın Suruç ilçesine bağı Aligör mahallesindeki kazada ölen Amerikalı gazeteci Shim´in, doğum gününü kutladığı tarihten 9 gün sonra yaşamını kaybettiği ortaya çıktı.

İLGİNÇ YORUMLAR
Bölgeye geldiği ilk günden itibaren bölgede çekildiği fotoğrafları sosyal medya aracılığıyla arkadaşları ile paylaşan Shim´in, 15 Ekim´de gerçek zamanda `hava saldırısı´ anlamındaki `Air strike real time´ başlıklı fotoğrafına yapılan yorumlar dikkat çekti. Shim´in, sınır hattındaki patlamanın hemen ardından yükselen dumanlarla çekilmiş fotoğrafına arkadaşları tarafından yapılan yorumlarda, `Take care´ (kendine iyi bak), `Oh God! It is so close! Beware!´ (Allah´ım! o kadar yakın! Dikkat et!), `God bless U !´(Allah seni korusun) temennileri yer aldı.
Serena Shim`in 2006 yılından itibaren Press TV´de çalışan Shim´in Amerikanın en büyük 11. şehri Detroit´te doğduğu ve uzun yıllar Lübnan´ın başkenti Beyrut´ta yaşadığı öğrenildi.
Yaklaşık 1 yıldır İstanbul´da yaşayan Shim´in ölümü çalıştığı Press TV´de spikerlerden Marzieh Hashemi sunduğu bültende hüzünlü bir şekilde verildi. Shim´in casuslukla da suçlandığı hatırlatılan haberde, Shim´in kaldığı otele dönerken şüpheli bir trafik kazasıyla öldürüldüğü belirtildi
(SD-YHY-Y)

20.10.2014 09:03:06 TSI

Google+ WhatsApp