Amatör Spor Haftası Etkinlikleri Başladı

Eskişehir´de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında il genelindeki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı. Düzenlenen yardım dağıtım törenine, Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar,

Eskişehir´de Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında il genelindeki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yapıldı.
Düzenlenen yardım dağıtım törenine, Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam başta olmak üzere yüzlerce sporcu ve ailesinin yanı sıra 7 Ekim 2014 günü hayatını kaybeden milli sporcunun ailesi de katıldı. Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, milli sporcu için ayrılan plaketi ailesine takdim ederken salonda duygusal anlar yaşanırken, anne ve baba gözyaşlarına hakim olamadı.
Etkinlik açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy, Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın 7´den 77´ye herkesi spor yapmasıyla ilgili teşvik anlamında 13-19 Ekim tarihleri arasında Amatör Spor Haftası ilan ettiğini belirtti. Konuşmasında sporun ve sağlıklı insanlar için önemini şu sözlerle vurguladı; "Biliyorsunuz ki sağlık bizim en büyük hazinemiz. Bunu kaybetmememiz için şu anda Sağlık Bakanlığımızla gerek televizyonlarda, gerek kamuoyunda sağlığımızı korumamız için, spor yapmamız amacıyla kamu spotları yayınlanıyor. Biz Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, sporcu yetiştirmenin yanında aynı anda Mustafa Kemal Atatürk´ün de `Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur´ dediği gibi, sağlıklı bir yaşam için sportif faaliyetlerimizi yapıyoruz. Yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerimizde ücretsiz sizlere hizmet etmek için yaklaşık 60 branşta spor tesislerimizde sizlere sağlıyoruz. Bunları yaparken sporcu yetiştirmek bizim ana hedefimiz, fakat bunun yanında sağlıklı bireyler için `Koşabiliyorken Koş´ projesi kapsamında 7´den 77´ye tüm bireylerimize spor tesislerimizi ücretsiz olarak açtık. Ve bu faaliyetlerimizi hızlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ayrıca Amatör Spor Haftası kapsamında toplumda spor bilinci, spor kültürünü oluşturabilmek için, çarşı merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde, üniversitelerde sportif faaliyetlerimizi, tüm branşlarımızı tanıtmak için gayret gösteriyoruz."
Hüseyin Aksoy´un konuşmasının ardından, sporcular izleyicilere bilek güreşi, karate, eskrim, güreş, jimnastik ve judo branşında gösteriler yaptı. İzleyicilerin beğenisini kazanan sporculara plaket ve takdirnameleri verildi.
Etkinlik sonunda ise törene katılan amatör sporculara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından malzeme yardımı yapıldı.
(İHA-MET-Y)

17.10.2014 18:04:10 TSI

Google+ WhatsApp