Amatör kulüplere malzeme desteği

Amatör kulüplere malzeme desteği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan spor malzemeleri Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu aracılığı ile 75 spor kulübüne dağıtıldı.

Sümer Sahasında yapılan dağıtım törenine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan kabakçı, Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mutlu Önal, Spor A.Ş Genel Müdürü İbrahim Somtaş, davetliler, amatör futbol kulübü antrenörleri ve futbolcular katıldı. 75 amatör futbol kulübüne içinde 20 takım eşofman ve 20 yağmurluk olan koli verildi.
 
Dağıtımdan önce amatör kulüpler hakkında konuşan Kayseri ASKF Başkanı Mutlu Önal, “Göreve gelmeden önce söylediğimiz bütün projeleri gerçekleştirdik. Bu içerisinde bulunduğumuz Sümer sahası ve çevresi yenileniyor. Diğer saha sentetik çim yapılacak. Sadece bu sene 12 yeni amatör futbol kulübü kuruldu. Onlarla birlikte geçen sene 60’a yakın malzeme desteği verdiğimiz kulüp sayısı bu sene 75’e çıktı. Bu sayıyı giderek arttırmayı planlıyoruz. Dışarıdaki kötü alışkanlıklardan kaç kardeşimizi kurtarırsak bize kar. Bize ondan daha büyük bir ödül yok, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek konuştu.
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç’ta dağıtım öncesinde spora destek verilmesini vurguladı. Büyükkılıç, “Amatör spor, verilen destekler sonucunda meyve vermeye başladı. Artık başarıdan başarıya koşuyor. Burada, epeyce rakam yazılmış. Sanırım 2 defa olmak üzere 350’şer bin veriliyor. ‘1 milyonun suyu çıkmadı. Geleceğimizin, gençlerimizin sağlıklı bireyler olması için her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Google+ WhatsApp