Albayrak: Laf değil, iş üreteceksiniz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, “Biz bu başarı hikayesini ekonomik, altyapı birçok başarı hikayesini kapımızdaki problemlere rağmen ortaya koyduk. Bundan sonrada devam edeceğiz. Yeter ki gücümüzü aldığımız tek yetki mercii noktasında, toplumsal destek noktasında bu irade devam etsin. Bunun da karşılığı seçmenlerinize karşı ortaya koyduğunuz Samimi, somut, rasyonel icraatlardır. Laf değil iş üreteceksiniz" dedi.

Albayrak: Laf değil, iş üreteceksiniz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Enerjide Merkez Ülke Olma” raporunun tanıtım paneline katıldı. Türkiye’nin bulunduğu konum itibariyle dünyadaki enerji ham maddesi olan petrol ve doğalgazın merkezinde bulunduğunu belirterek, “Son yıllarda yaşanan krizlerle birlikte enerji arz ve güvenliği çok ciddi gündem maddesi oluşturmaya başladı. Sadece Türkiye için değil, bu Avrupa Birliği için de, bölgede istikrar ve ekonomik büyüme isteyen diğer ülkeler için de geçerli. Son yıllardaki gelişmeler bölgede kritik bir rol ifa eden Türkiye’ye yeni yükler yükledi” ifadelerini kullandı.

“Türkiye, bölgenin barış ve istikrarı noktasında enerjinin oynayabileceği önemli rolün farkında olarak buna her zamankinden daha fazla katkı yapmak için her zamankinden daha çok çalışmaya devam edecek” diyen Albayrak, “Bu olmazsa olmazımızdır. Ekonomik düzlemde, enerji sektörü bağlamında bizim bölgeye bugüne kadar siyasi, ekonomik, insaniyet namına yapmış olduğumuz katkıyı bu noktada da destekleyerek, güçlü duruşumuzu pekiştireceğiz” şeklinde konuştu.

“LAF DEĞİL İŞ ÜRETECEKSİNİZ”
“13 senedir kapımızda savaş eksik olmuyor, her gün devam ediyor” diyen Albayrak şunları kaydetti:
“Biz bu başarı hikayesini ekonomik, altyapı birçok başarı hikayesini kapımızdaki problemlere rağmen ortaya koyduk. Bundan sonrada devam edeceğiz. Yeter ki gücümüzü aldığımız tek yetki mercii noktasında, toplumsal destek noktasında bu irade devam etsin. Bunun da karşılığı seçmenlerinize karşı ortaya koyduğunuz Samimi, somut, rasyonel icraatlardır. Laf değil iş üreteceksiniz. Toplumun her alanında, her konusunda iş üreteceksiniz. Bunu bugüne kadar ki süreçte başarıyla ortaya koyan siyasi bir irade var.”

“BUGÜN DÜNYA TARİHİNDEKİ BELKİ DE EN BÜYÜK MÜLTECİ KRİZİYLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
Türkiye’nin bölgesi için olduğu kadar dünya için de çok güzel örnekler ihtiva eden bir ülke olduğunu kaydeden Albayrak, Suriyeli mülteci sorunuyla ilgili şunları kaydetti:

“Kapımızda yaşanan savaş, bu savaşa dayalı ortaya çıkan insani sorunlar, bu sorunlara dayalı ortaya çıkan problemler çok önemli. Suriye sorunundan bahsediyoruz, söylem eylemden bahsediyoruz ya, söylem eylem konusu çok önemli. Bugün dünya tarihindeki belki de en büyük mülteci kriziyle karşı karşıyayız. Bu tarihin en büyük mülteci sorununa ev sahipliği yapan bir Türkiye’den bahsediyoruz.”

“TÜRKİYE’Yİ ÖZELLİKLE SON 10 YILDIR FARKLI BİR SİYASİ AJANDA GÜNDEMİNDE BİR NOKTAYA ÇEKMEYE ÇALIŞAN, İÇERİDE VE DIŞARIDA GÜNDEM UNSURU OLAN HANGİ NOKTALAR VARSA HEPSİ TEKER TEKER TASFİYE OLDU, OLUYOR, OLACAK”
Albayrak, “Türkiye’yi özellikle son 10 yıldır farklı bir siyasi ajanda gündeminde bir noktaya çekmeye çalışan, içeride ve dışarıda gündem unsuru olan hangi noktalar varsa hepsi teker teker tasfiye oldu, oluyor, olacak. Bu yaşanmışlık tecrübesi bizi daha da güçlü noktaya taşıyor. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Dolayısıyla iç siyasetiyle, demokratik, ekonomik büyümesini gerçekleştirirken paydaşlarıyla kucaklaşmasıyla, toplumsal değerlerin en üst noktaya taşınmasıyla Türkiye çok büyük adımlar attı bugüne kadar. Bundan sonra da atmaya devam edecek, yeter ki güçlü bir liderlik ve güçlü bir algı yönetimine dayalı insanlarımızın kenetlenmesiyle bu süreç aynı minval de devam etsin” değerlendirmelerinde bulundu.

Google+ WhatsApp